«Τεσσάρα» ο Άρης στο Αγρίνιο με αναπληρωματικούς για... φίλημα!
i

@intime

«Τεσσάρα» ο Άρης στο Αγρίνιο με αναπληρωματικούς για... φίλημα!

Αλέξης Σαββόπουλος 16:59 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 14.01.2024

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου ξεπέρασε αναίμακτα το εκτεταμένο ροτεισον εν όψει Κυπέλλου, επικρατώντας εμφατικά του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 4-0 και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην 4η θέση.

Μπορεί και χωρίς τους βασικούς ο Αρης που επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε καλό φεγγγάρι και παρά τις πολλές αλλαγές λόγω κυπέλλου, ξεπέρασε το εμπόδιο του φορμαρισμένου Παναιτωλικού κάνοντας ένα επιβλητικό διπλό με σκορ 0-4 που τον εδραιώνει στην 5η θέση αλλά τον κρατάει σε απόσταση διαχειρίσιμη και απο την τετράδα.

Με την πειραματική ενδεκάδα που επέλεξε ο Μάντζιος προκειμένου να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς, το ζητούμενο ήταν τι εικόνα θα εμφάνιζε ο Αρης. Παρά τις πολλές αλλαγές το γκρουπ του Μάντζιου έδειξε μια σοβαρότητα και δεν έδωσε δικαιώματα. Ο Ρόουζ έδεσε αμέσως με τον Μπράμπετς στα μετόπισθεν και προιόντος του χρόνου, ο Αρης κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα. Το γκολ του Τζούρασεκ στο 19΄ ακολούθησε μια τεράστια ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 24, στο καλό διάστημα δηλαδή της ομάδας του Μάντζιου. Απο το επομενο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν με τον Σενγκέλια αρχικά στο 25΄(εξαιρετική η αντίδραση του Χουτεσιώτη), ένα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και φυσικά η μεγάλη ευκαιρία του καλύτερου παίκτη του Παναιτωλικού, του Σενγκέλια στις καθυστερήσεις που ξεκίνησε απο το λάθος του αρνητικού Μενέντες.

Στην επανάληψη ο Μάντζιος αρκετά νωρίς ξεκίνησε τη δεύτερη φάση του ροτέισον, αποσύροντας Τζούρασεκ και Ντουκουρέ, χρησιμοποιώντας τον Μοντόγια στα χαφ δίπλα στον Νταρίντα και τον Σουλεϊμάνοφ στον άξονα. Ο Αρης όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και πιο απειλητικός και πήρε ολοκληρωτικά τον ελεγχο, πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο δεύτερο ημίχρονο σε παιχνίδι μακριά απο το γήπεδό του.

Στο 65΄ο Ρώσος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς αλλά και με τους Ρόουζ και Σαβέριο λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τερματά τους με τις δυο κλασσικές ευκαιρίες. Εντέλει η υπεροχή του Αρη επισφραγίστηκε στο τέλος με άλλα τρια γκολ από Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο και Σαμόρα που έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στην σοβατότητα που έδειξε ο Αρης παρά τις πολλές αλλαγές αλλά και την σωστή διαχείριση του υλικού και το μοίρασμα που έκανε ο Ακης Μάντζιος μοιράζοτας τον χρόνο συμμετοχής. Ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ ο Αρης πήρε τα ηνία του ματς και πέρα αό το δεύτερο γκολ θα μπορούσε να είχε πετυχει κι άλλα γκολ.

MVP

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΦΑΤΟΡΕ

Η ευχάριστη έκπληξη του Αρη ο νεαρός δεξιός μπακ που βρήκε την ευκαιρία λόγω του εκτεταμένου ροτέισον και όχι μόνο την άρπαξε από τα μαλλιά αλλά έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να διεκδικήσει πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον. Αριστος αμυντικά αλλά με βοήθεια επιθετικά με επιστέγμασμα την ασιστ στο δευτερο γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τρίτο ματς εκτός έδρας που ο Αρης κρατάει το μηδέν και πρώτη φορά μετά απο τον Νοέμβριο του 2022 που σημειώνει τεσσερα γκολ μακριά απο το Βικελίδης.