Η Σοσιεδάδ υπέταξε τη Θέλτα του Δουβίκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa del Rey

Θέλτα - Ρεάλ Σοσιεδάδ

i

© PrtScr

Η Σοσιεδάδ υπέταξε τη Θέλτα του Δουβίκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa del Rey

Πάνος Κορομηλάς 00:31 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:04 - 24.01.2024

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με 2-1 της Θέλτα και εξασφάλισε την παρουσία της στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Βασικός ο Τάσος Δουβίκας, αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ αντιμετώπισε τη Θέλτα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, επικράτησε με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης.

Ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Αλγκουαθίλ, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και το διαχειρίστηκε εξαιρετικά. 

Βασικός ο Τάσος Δουβίκας για τη Θέλτα, έπαιξε σε όλο το 90λεπτό, δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει την ήττα, σε μια μέτρια βραδιά επιθετικά για την ομάδα του.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε η Σοσιεδάδ και προηγήθηκε στο 2ο λεπτό. Ο Μερίνο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Οϊαρθάμπαλ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μπενίτεθ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Τάπια, όμως ο διαιτητής δεν καταλόγισε κάποια παράβαση.

Οι Βάσκοι είχαν τον έλεγχο του ματς στο πρώτο μέρος, λειτούργησαν πολύ καλά ανασταλτικά και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος.

Μετά την ανάπαυλα, η Θέλτα μπήκε πιο επιθετικά, πήρε την κατοχή και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Κόντρα στη ροή του ματς όμως, η Σοσιεδάδ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ, «κλειδώνοντας» έτσι τη νίκη στο 66ο λεπτό.

Ο Σεράλντο Μπέκερ, στο ντεμπούτο του μετά τη μεταγραφή του από την Ουνιόν Βερολίνου έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Μπράις Μέντες και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.

Τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τη Θέλτα να μειώνει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντε λα Τόρε, αλλά να μην βρίσκει άλλο γκολ ώστε να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Πρόκριση στους «4» λοιπόν για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που γίνεται η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της σε αυτή τη φάση και περιμένει τα υπόλοιπα ζευγάρια για να μάθει τον αντίπαλο της.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια της φάσης των «8»

Μαγιόρκα - Χιρόνα (24/01, 20:30)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα (24/01, 22:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη (25/01, 22:00)