Έκλεισε θέση στους «8» με «σόου» Δουβίκα η Θέλτα

Τάσος Δουβίκας

i

© PrtScr

Έκλεισε θέση στους «8» με «σόου» Δουβίκα η Θέλτα

Πάνος Κορομηλάς 23:04 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:53 - 18.01.2024

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Θέλτα επικράτησε με 3-1 της Βαλένθια στο Μεστάγια και προκρίθηκε στη φάση των «8» του Copa del Rey.

Ο Τάσος Δουβίκας πήρε φανέλα βασικού από τον Ράφα Μπενίτεθ στην αναμέτρηση της Θέλτα με τη Βαλένθια για το Κύπελλο Ισπανίας και ήταν απολαυστικός, οδηγώντας την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη - πρόκριση (3-1) στη φάση των προημιτελικών.

Ο Ελληνας φορ ήταν πολύ δραστήριος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σημείωσε το δεύτερο και το τρίτο γκολ της Θέλτα

Το σύνολο του Μπενίτεθ, ήταν πολύ αποτελεσματικό στο πρώτο μέρος και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε πέντε λεπτά.

Ο Ντε λα Τόρε άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό και λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Λόπεθ μέσα στην περιοχή.

Ο Τάσος Δουβίκας ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και νίκησε τον Ντομενεκ, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. 

Η Βαλένθια μείωσε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με πέναλτι του Πεπέλου, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Μετά την ανάπαυλα, οι «νυχτερίδες» ανέβασαν την πίεση τους, πήραν τον έλεγχο του ματς, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Βάσκεζ αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 56ο λεπτό και ο Τάσος Δουβίκας χτύπησε με κεφαλιά ξανά στο 80', κλειδώνοντας την πρόκριση της Θέλτα στους «8» του Copa del Rey. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του 24χρονου επιθετικού στη διοργάνωση και το ένατο συνολικά στη σεζόν. Μάλιστα, με αυτά τα δύο γκολ έγινε και πρώτος σκόρερ στο Κύπελλο Ισπανίας, φτάνοντας τον Ασιέρ Βιγιαλίμπρε της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα για την ομάδα του Βίγκο, που συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις και προετοιμάζεται για το ματς κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (20/01, 22:00). Από την άλλη, μια μάλλον απρόσμενη ήττα για τη Βαλένθια που βρισκόταν σε ανοδική πορεία με τέσσερις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.