Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Μπρέντφορντ ο Τόνεϊ

Άιβαν Τόνεϊ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Μπρέντφορντ ο Τόνεϊ

Πάνος Κορομηλάς 22:20 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:20 - 17.01.2024

Ο Άιβαν Τόνει με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το σενάριο αποχώρησής του από τη Μπρέντφορντ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Αντίστροφα μετρά ο Άιβαν Τόνεϊ για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, μετά την 8μηνη απουσία του λόγω τιμωρίας για παράνομο στοιχηματισμό. 

Ο 27χρονος επιθετικός θα είναι ξανά στη διάθεση του Τόμας Φρανκ για την αναμέτρηση της Μπρέντφορντ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (20/01, 19:30), όμως η παραμονή του στην ομάδα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με την επιστροφή του, αποτελεί «μήλο της έριδος» για τις μεγάλες ομάδες της Αγγλίας, με την Άρσεναλ να έχει συνδεθεί μαζί του περισσότερο από όλες. 

Η Μπρέντφορντ από πλευράς της, μοιάζει ανοιχτή στην παραχώρησή του εάν έρθει κάποια ικανοποιητική πρόταση και ο ίδιος ο παίκτης φαίνεται να βλέπει θετικά την ένταξη του σε έναν σύλλογο που διεκδικεί τρόπαια:

«Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να πας σε κάποια άλλη ομάδα, όμως είναι προφανές πως θέλω να παίξω για μια κορυφαία ομάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε ένα σύλλογο που διεκδικεί τίτλους. Εάν κάποια ομάδα έρθει μέσα στον Ιανουάριο με την κατάλληλη πρόταση, ποιος ξέρει; Πάντως, προτεραιότητα μου τώρα είναι να παίξω ποδόσφαιρο ξανά και να αφήσω τα υπόλοιπα να δρομολογηθούν από μόνα τους».

Το μόνο βέβαιο είναι πως όποια ομάδα κινηθεί για τον Άγγλο φορ, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας και οι οικονομικές απαιτήσεις της Μπρέντφορντ είναι αρκετά υψηλές.

Υπενθυμίζεται πως πριν του επιβληθεί η τιμωρία, ο Τόνεϊ βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Τη σεζόν 2022/2023, πέτυχε 21 γκολ σε 35 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις ενώ με τα 20 τέρματα στην Premier League, αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω από τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Χάρι Κέιν.