Οι πιθανοί προορισμοί του Ζοσέ Μουρίνιο μετά την απόλυση από τη Ρόμα

Ζοσέ Μουρίνιο

i

©Photo by Ivan Romano/Getty Images/Ideal Images

Οι πιθανοί προορισμοί του Ζοσέ Μουρίνιο μετά την απόλυση από τη Ρόμα

Πάνος Κορομηλάς 17:47 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 17.01.2024

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από τη Ρόμα μετά από τρία χρόνια παρουσίας και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πιθανοί επόμενοι σταθμοί της προπονητικής του καριέρας.

Η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ρόμα, ήρθε ως συνέπεια της κακής αγωνιστικής πορείας της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που στην πρώτη του χρονιά οδήγησε τους «τζιαλορόσι» στην κατάκτηση του Conference League, «πλήρωσε» κυρίως τη φετινή απογοητευτική σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

👉 Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με τη Ρόμα, τα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έχουν πάρει φωτιά. Η επιστροφή του στην Premier League αποτελεί ένα ενδεχόμενο, όχι φυσικά για λογαριασμό των μεγάλων ομάδων της χώρας, αλλά για ένα σύλλογο που πιθανώς θα αναζητήσει μια αλλαγή στο τιμόνι, με την περίπτωση της Νιουκάστλ να ακούγεται αρκετά.

👉 Ένα άλλο σενάριο, φέρνει τον Μουρίνιο να αναζητά την επόμενή του ομάδα στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας. Ένας προπονητής με τις διακρίσεις του και το όνομά του, αποτελεί πάντα πόλο έλξης για τους συλλόγους της Αραβίας, οι οποίοι δίχως αμφιβολία είναι ικανοί να καλύψουν και τις οικονομικές του απαιτήσεις. 

👉 Το MLS και κυρίως η επένδυση της Ίντερ Μαϊάμι, με την παρουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Λιονέλ Μέσι είναι μια άλλη επιλογή που ενδεχομένως να σκεφτεί ο Πορτογάλος τεχνικός, αν φυσικά επιλέξει να εγκαταλείψει τα γήπεδα της Ευρώπης. 

👉 Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, το όνομα του Μουρίνιο ακούγεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αντικατάσταση του Γκάρεθ Σάουθγκειτ στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας. Ο Άγγλος τεχνικός δεν έχει καταφέρει να πείσει με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να είναι σε σκέψεις για τη διαδοχή του και η έλευση του Μουρίνιο παραμένει μια πιθανή επιλογή.

👉 Ακόμη ένα ενδιαφέρον σενάριο, περιλαμβάνει την επιστροφή του στην Πόρτο, την ομάδα με την οποία κατέκτησε το πρώτο του Champions League. Οι «δράκοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή και η ολοκλήρωση της σεζόν χωρίς κάποιο τρόπο, ενδεχομένως να έχει ως συνέπεια τη διακοπή της συνεργασίας με τον Σέρχιο Κονσεϊσάο

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, ο Μουρίνιο είναι μια από τις πιθανές επιλογές λόγω του παρελθόντος του στην ομάδα. 

👉 Τέλος, ένα σενάριο που συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, τον συνδέει με το τιμόνι της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2026, καθώς ο νυν προπονητής Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, έχει δεσμευτεί να οδηγήσει την Πορτογαλία μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. 

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις αναμένονται τις σύντομα με τον Ζοσέ Μουρίνιο να είναι διαθέσιμος στην αγορά, ψάχνοντας το επόμενο «κεφάλαιο» στη γεμάτη προπονητική του καριέρα.