Η Ρόμα ανακοίνωσε τον διάδοχο του Μουρίνιο με την πρόσληψη του Ντε Ρόσι

Ντανιέλε Ντε Ρόσι

i

©Photo by Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Η Ρόμα ανακοίνωσε τον διάδοχο του Μουρίνιο με την πρόσληψη του Ντε Ρόσι

Κώστας Τόπας 14:54 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 16.01.2024

Λίγες ώρες μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο, η Ρόμα ανακοίνωσε την πρόσληψη του θρύλου των «τζιαλορόσι», Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Νέα εποχή στη Ρόμα, μετά το «διαζύγιο» με τον Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς η διοίκηση των «τζιαλορόσι» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, έως το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι είναι ο νέος προπονητής της Ρόμα, διαδεχόμενος τον Ζοσέ Μουρίνιο. Σε ανακοίνωσή τους οι «τζιαλορόσι» ενημερώνουν ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο με ισχύ μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 40χρονος Ιταλός, που έχει περάσει από τη Σπαλ ως πρώτος προπονητής, θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Ρωμαίων το ερχόμενο Σάββατο, στο «Ολίμπικο», κόντρα στην Ελλάς Βερόνα, για την 21η αγωνιστική της Serie A.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ιταλίας του 2006 ήταν ένας από τους βοηθούς του Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι στο Euro 2020 και απολύθηκε μετά από 17 αγώνες στη Σπαλ στη Serie B την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας μόλις τρία παιχνίδια.

Η απόλυση του Μουρίνιο πυροδότησε διαμαρτυρίες έξω από το προπονητικό της Ρόμα (vid)
SERIE A

14:50 - 16.01.2024

Η απόλυση του Μουρίνιο πυροδότησε διαμαρτυρίες έξω από το προπονητικό της Ρόμα (vid)

Οπαδοί της Ρόμα έσπευσαν στο προπονητικό της ομάδας τους για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο και να απαιτήσουν την παραίτηση του ιδιοκτήτη των «τζιαλορόσι»

«H Ρόμα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι διορίστηκε ως νέος προπονητής της Πρώτης Ομάδας έως τις 30 Ιουνίου 2024. Μετά από 18 χρόνια ως παίκτης τζιαλορόσι, ο Ντε Ρόσι θα επιστρέψει στο ρόλο του προπονητή και θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο μας στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Βερόνα το απόγευμα του Σαββάτου στο Ολίμπικο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ρωμαίων.

Ο Ντε Ρόσι έπαιξε 616 παιχνίδια με τη Ρόμα, έγινε αρχηγός και σημείωσε 63 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του συλλόγου. Με τους «τζιαλορόσι» κέρδισε δύο φορές το Κύπελλο Ιταλίας, το 2007 και το 2008, και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2007. Εκτός από το εξαιρετικό ταξίδι του με τη Ρόμα, ο Ντε Ρόσι έκανε σπουδαία καριέρα στην εθνική ομάδα της Ιταλίας. Είναι ο τέταρτος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές για την Ιταλία, με 117 αγώνες.

Με δάκρυα στα μάτια ο Μουρίνιο αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Ρόμα (vid)
SERIE A

14:29 - 16.01.2024

Με δάκρυα στα μάτια ο Μουρίνιο αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Ρόμα (vid)

Οπαδοί της Ρόμα κατέφτασαν στο προπονητικό της ομάδας τους για να αποχαιρετήσουν τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για την αγάπη που του έδειξαν οι «τζιαλορόσι» τα χρόνια που ήταν στην κεφαλή των Ρωμαίων.

Πήρε μέρος σε οκτώ μεγάλα διεθνή τουρνουά, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 μαζί με τους συμπαίκτες Φραντσέσκο Τότι και Σιμόνε Περότα. Μετά την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο, ο Ντε Ρόσι ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021 και το οποίο έληξε με τη νίκη των Ατζούρι στο Γουέμπλεϊ στις 11 Ιουλίου, πριν από την εμπειρία του ως προπονητής της Σπαλ την περασμένη σεζόν. Καλώς ήρθες σπίτι, Daniele.