Τέλος εποχής: Ο Μάρκο Ρόις αποχωρεί από την Ντόρτμουντ μετά από δώδεκα χρόνια

Μάρκο Ρόις

Τέλος εποχής: Ο Μάρκο Ρόις αποχωρεί από την Ντόρτμουντ μετά από δώδεκα χρόνια

Στέλιος Βαρδάκης • 13:53 - 17.01.2024

Κοντά στο να αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ στο τέλος της σεζόν μετά από δώδεκα χρόνια καριέρας είναι ο Μάρκο Ρόις, το συμβόλαιο του οποίου τελειώνει το καλοκαίρι και φαίνεται ότι δεν θα ανανεώσει.

Τέλος εποχής στην καριέρα του Μάρκο Ρόις στην Ντόρμουντ. Το συμβόλαιο του 34χρονου Γερμανού εκπνέει το καλοκαίρι και σύμφωνα με την γερμανική «Bild» φαίνεται ότι δεν θα ανανεωθεί. 

Συγκεκριμένα, το γερμανικό μέσο αναφέρει ότι Βεστφαλοί δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιο του αρχηγού τους και δίνει μεγάλο ποσοστό για πιθανή επιστροφή του στη Γκλάντμπαχ. Ο ίδιος ο Ρόις θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην Ντόρτμουντ, ωστόσο έχει ως προτεραιότητα να εξασφαλίσει αρκετό χρόνο συμμετοχής που δεν του εγγυώνται οι «κιτρινόμαυροι». Με δεδομένο ότι ο Γερμανός διεθνής δεν θέλει να φύγει εκτός Γερμανίας, η Γκλάντμπαχ μοιάζει να είναι ένας πιθανός προορισμός για εκείνον. 

Πρώτος στην «κούρσα» των ευρωπαίων σκόρερ ο Χάρι Κέιν, τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

12:58 - 16.01.2024

Πρώτος στην «κούρσα» των ευρωπαίων σκόρερ ο Χάρι Κέιν, τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζουν να σκοράρουν κατά ριπάς οι τοπ επιθετικοί στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τη μάχη της πρώτης τριάδας να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Στην κορυφή φιγουράρει ο Χάρι Κέιν, ενώ λίγο πιο κάτω ο Βαγγέλης Παυλίδης κάνει τα πάντα για να χωρέσει στο βάθρο.

Ο Ρόις τη φετινή σεζόν έχει 23 συμμετοχές με 6 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά σε ολόκληρο ματς. Βρίσκεται στην Ντόρτμουντ από τον Ιούλιο του 2012 και από τότε έχει καταγράψει 410 συμμετοχές με 167 γκολ και 124 ασίστ συνολικά και μαζί της έχει πανηγυρίσει δύο Κύπελλα και τρία Σούπερ Καπ Γερμανίας. 

Ο Ρόις έχει γίνει σημαία για την Ντόρτμουντ όλα αυτά τα χρόνια και ενδεχόμενη απομάκρυνσή του από την ομάδα αναμένεται να φέρει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.