Επίσημο: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κατά της Έβερτον και της Νότιγχαμ
i

©Getty Images

Επίσημο: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κατά της Έβερτον και της Νότιγχαμ

Sportal newsroom 18:43 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 15.01.2024

Η Νότιγχαμ Φόρεστ απειλείται και επίσημα με αφαίρεση βαθμών λόγω FFP, όπως και η Έβερτον.

Επίσημες είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος της Νότιγχαμ Φόρεστ (όπως και της Έβερτον) για παραβιάσεις που αφορούν το Financial Fair Play. Πλέον η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη απειλείται με πολύ βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή αφαίρεση βαθμών.  

Το ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο έκρινε πως η Νότιγχαμ έχει παραβιάσει τους όρους που θέλει κάθε ομάδα να εμφανίζει αθροιστικές απώλειες 105 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας ή μέχρι 35 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Νούνο Εσπιρίντο Σάντο είναι στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις βαθμούς να απέχει μακριά από τις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ η Έβερτον βρίσκεται στη 17η θέση με 17 πόντους. 

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρισκόταν πολύ στο όριο του οικονομικού Fair Play όταν ανέβηκε στην Premier League και η επένδυση σε νέους παίκτες συνεχίστηκε στην πρώτη της σεζόν, όταν υπέγραψαν ποδοσφαιριστών με υψηλούς μισθούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων όπως ο Τζέσι Λίνγκαρντ, που δεν έπιασαν. 

Αν ψάχνετε για συλλόγους κοντά στο όριο να τιμωρηθούν, θα ήταν στην κορυφή κατά τη γνώμη μου», είπε στους Times ο νομικός εμπειρογνώμονας με εμπειρία σε υποθέσεις Financial Fair Play, Κίραν Μαγκουάιρ.