Η «Οδύσσεια» του Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία

Καρίμ Μπενζεμά

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

Η «Οδύσσεια» του Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία

Γιάννης Λιβανός • 13:03 - 15.01.2024

Σύντομο φαίνεται πως θα αποδειχθεί το πέρασμα του Καρίμ Μπενζεμά από τη Σαουδική Αραβία, αφού ο Γάλλος πρώην αστέρας της Ρεάλ δεν περνάει και τις καλύτερες του ημέρες εκεί...

Σε «διαζύγιο» είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν Καρίμ Μπενζεμά και Αλ Ιτιχάντ, έπειτα από τις νέες περιπέτειες του Γάλλου επιθετικού, που δήλωσε αποκλεισμένος στον Μαυρίκιο εξαιτίας κυκλώνα και έτσι δεν παρέστη στις προπονήσεις της ομάδας του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την προετοιμασία.

Τα «τερτίπια» του Μπενζεμά είχαν ξεκινήσει καιρό πριν

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Καρίμ Μπενζεμά «κάνει τερτίπια» στην Αλ Ιτιχάντ. Πρόσφατα ο Γάλλος επιθετικός δέχτηκε σφοδρή κριτική. Ο λόγος; Η σκληρή ήττα από την Αλ Νασρ. Στο εν λόγω ματς ο Μπενζεμά αποτέλεσε έναν από τους αποδιοπομπαίους τράγους της κάκιστης εμφάνισης της Αλ Ιτιχάντ. 

Οι πικραμένοι φίλαθλοι της Αλ Ιτιχάντ μάλιστα κατηγόρησαν εμμέσως πλην σαφώς τον Γάλλο επιθετικό για τη μεγάλη επένδυση που έκανε ο σύλλογος για να τον αποκτήσει, αλλά και για τα νούμερα του, που είναι άκρως πενιχρά (9 γκολ σε 15 αγώνες). Το γεγονός μάλιστα ότι η αραβική ομάδα στοχεύει στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα και βρίσκεται μόλις έβδομη επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή θέση του Μπενζεμά στον σύλλογο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά μετά την ήττα από την Αλ Νασρ έκλεισε τον λογαριασμό του στο Instagram, δίνοντας έτσι τροφή στις  φήμες για πιθανή αποχώρηση του από τη Σαουδική Αραβία.

Παρ' όλα αυτά, ο πρώην αστέρας της Ρεάλ, δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2026 και καρπώνεται έναν μισθό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συμφωνιών), σύμφωνα με τον ειδικό και έγκριτο στα μεταγραφικά ζητήματα δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Όπερ σημαίνει πως για να αποχωρήσει από το κλαμπ θα πρέπει είτε να βρεθεί η χρυσή τομή με την Αλ Ιτιχάντ για να φύγει ελεύθερος, είτε να φέρει κάποια πρόταση από άλλη ομάδα.

Μετά την ήττα από την Αλ Νασρ λοιπόν, ο Μπενζεμά όχι μόνο έκλεισε τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, αλλά έφυγε και για προσωπικούς λόγους από την Τζέντα, φουντώνοντας τα σενάρια περί αποχώρησης του από τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο ο προπονητής της Αλ Ιτιχάντ έδωσε εξηγήσεις για την απουσία του Μπενζεμά. Συγκεκριμένα ο Γκαγιάρδο μιλώντας στην εφημερίδα Asharq al-Awsat ανέφερε πως ο Γάλλος βρίσκεται στη Μαδρίτη, αφού ζήτησε τρεις μέρες άδεια για προσωπικούς λόγους. Μέχρι όμως την επίσημη ανακοίνωση απ΄ τον προπονητή του ο Μπενζεμά θεωρούταν εξαφανισμένος.

Η μετακίνηση στη Σαουδική Αραβία δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον άλλοτε θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. Από τη Γαλλία επισημαίνουν μάλιστα πως ο παίκτης «μετανιώνει» που πήγε στο πρωτάθλημα... με τα πετροδόλαρα. 

Συγκεκριμένα ο  Ζαν-Μισέλ Λαρκέ, πρώην Γάλλος ποδοσφαιριστής, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες: «Θυμάμαι ότι είχε εκφράσει την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στη Μαδρίτη. Είχε την ευκαιρία. Θα μπορούσε να είχε φύγει από την μπροστινή πόρτα, αλλά πήγε σε τεχνητό πρωτάθλημα».

H παρουσία του Μπενζεμά έως τώρα δείχνει ότι ο ίδιος δεν έχει προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις και δεν είναι τόσο «ζεστός», προκειμένου να προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Ο Καρίμ Μπενζεμά φαίνεται… ξενερωμένος. Κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους του συλλόγου. Η Αλ Ιτιχάντ είχε κάνει μπόλικη υπομονή μαζί του. Τον περίμενε έξι ημέρες, ώστε να επιστρέψει και να γίνει μέλος της υπόλοιπης αποστολής που κάνει τη χειμερινή της mini προετοιμασία για το υπόλοιπο της σεζόν. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το «Tyc Sports». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές οδηγούνται σε.. χωρισμό.

Εδειξε από νωρίς να μην… θέλει!

Το καλοκαίρι που πέρασε οι Σαουδάραβες φρόντισαν να κάνουν κρότο με κάποιες μεταγραφές, αφού δεν ήταν μόνο ο Καρίμ Μπενζεμά που αποφάσισε να αφήσει την Ευρώπη και να γίνει ..«μίδας». Για του λόγου το αληθές έγιναν πολλές μεταγραφές που ανέβασαν τον δείκτη της ποιότητας του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία. (Νειμάρ, Καντέ, Φιρμίνιο).  Ωστόσο ο Γάλλος εξ' αρχής έδειξε να μην είναι τόσο δεκτικός. Από τις πρώτες του ημέρες κιόλας στην Αλ Ιτιχάντ είχε μία κόντρα με τον τεχνικό του συλλόγου, Νούνο Εσπίριτο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη δουλειά του και πλέον να βρίσκεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Οι μνηστήρες» που καραδοκούν για τον Μπενζεμά

Το διαφαινόμενο άδοξο τέλος του Μπενζεμά θέλει να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δείχνει.. να καίγεται για χάρη του Γάλλου επιθετικού που κέρδισε τη χρυσή μπάλα το 2022.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ δεν έχει πάρει από την επιθετική του γραμμή αυτό που θα ήθελε.  Η γραμμή κρούσης των «κόκκινων διαβόλων» έχει σοβαρό πρόβλημα, κάτι που αποδεικνύει και το μόλις ένα γκολ του Ράσμους Χόιλουντ, που κόστισε το περασμένο καλοκαίρι το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ. 

Έτσι, όπως αναφέρει η αγγλική ιστοσελίδα «Caught Offside» η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον Μπενζεμά ως δανεικό για τους επόμενους έξι μήνες. Μένει να φανεί αν το ενδιαφέρον αυτό της αγγλικής ομάδας μετουσιωθεί και σε επίσημη πρόταση στους Σαουδάραβες. 

Ο Καρίμ Μπενζεμά μπορεί να μην έχει την έκρηξη που είχε κάποτε, ούτε και την ίδια ταχύτητα. Είναι φυσικό βέβαια μιας και ο παίκτης εδώ και έναν μήνα έχει κλείσει τα 36 του χρόνια. Ωστόσο, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι ακόμα και έτσι ένας σπουδαίος και αρκετά ποιοτικός σέντερ φορ, 

Αλαλούμ με τον αποκλεισμό του Μπενζεμά: Ο Γάλλος επιθετικός υποστηρίζει ότι έχει «κολλήσει» στον Μαυρίκιο λόγω ενός κυκλώνα
REST OF THE WORLD

11:24 - 14.01.2024

Αλαλούμ με τον αποκλεισμό του Μπενζεμά: Ο Γάλλος επιθετικός υποστηρίζει ότι έχει «κολλήσει» στον Μαυρίκιο λόγω ενός κυκλώνα

Ο λόγος που ο Καρίμ Μπενζεμά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στις τελευταίες προπονήσεις της Αλ Ιτιχάντ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την προετοιμασία της ομάδας, φαίνεται πως είναι επειδή ο Γάλλος αστέρας είναι «παγιδευμένος» στα νησιά του Μαυρίκιου εξαιτίας ενός κυκλώνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν «παίζει» μόνη της στην κούρσα απόκτησης του Μπενζεμά. Πολλά αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων και την Άρσεναλ ως ενδιαφερόμενη, η οποία παρακολουθεί διακριτικά την περίπτωσή του Γάλλου και ίσως κάνει «μπάσιμο» για την απόκτηση του.  Την ίδια ώρα, εμφανίζονται και σενάρια που θέλουν την Παρί Σεν Ζερμέν να κινείται άμεσα για τον Γάλλο επιθετικό, ενώ στους «μνηστήρες» έρχεται να προστεθεί και η Νιουκάστλ, της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι Σαουδάραβες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον Μπενζεμά.