Εφτασε η μεγάλη ημέρα για τον Εμπαπέ: Το τελεσίγραφο που του έστειλε η Ρεάλ για την τελική του απάντηση

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Εφτασε η μεγάλη ημέρα για τον Εμπαπέ: Το τελεσίγραφο που του έστειλε η Ρεάλ για την τελική του απάντηση

Κώστας Τόπας 10:40 - 15.01.2024

Είναι 15 Ιανουαρίου, ημέρα της ανεπίσημης προθεσμίας που έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στον Κιλιάν Εμπαπέ για το μέλλον του. Θα δώσει ο 25χρονος Γάλλος αστέρας την πολυπόθητη απάντηση που θέλουν να ακούσουν οι άνθρωποι της Ρεάλ ή θα υπάρξει συνέχεια στη σαπουνόπερα;

Είναι ήδη αυτό το τέλος της σαπουνόπερας του Κιλιάν Εμπαπέ που κάθε δύο χρόνια (ή και λίγο λιγότερο), πυροδοτεί τον κόσμο του ποδοσφαίρου; Ενώ ο Γάλλος αστέρας ανακοίνωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν αυτό το καλοκαίρι την απόφασή του να μην ασκήσει την επιλογή ενός επιπλέον έτους και ως εκ τούτου να μείνει ελεύθερος τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας είναι ελεύθερος να συζητήσει με όποιον θέλει να υπογράψει όπου θέλει το καλοκαίρι.

Για να αποφευχθεί μια σαπουνόπερα που θα μπορούσε κάλλιστα να διαρκέσει μέχρι τις τελευταίες μέρες του Μαΐου, καθώς το 2023, η Ρεάλ Μαδρίτης, άφησε να διαρρεύσει πως η ημερομηνία της 15ης Ιανουαρίου είναι η ανεπίσημη προθεσμία που δόθηκε στον Εμπαπέ. Δηλαδή, σήμερα!

Θα είναι άραγε ευαίσθητος ο Κιλιάν Εμπαπέ σε τέτοια πίεση; Την περασμένη εβδομάδα, για να αντικρούσει οποιαδήποτε συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί με την Ρεάλ Μαδρίτης, το περιβάλλον του εξήγησε ότι: «Δεν υπάρχει συμφωνία για το μέλλον του Κιλιάν, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για αυτό. Κανένας τύπος επιρροής δεν θα μπορούσε να υπαγορεύσει το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης, του προβληματισμού ή της απόφασης του παίκτη», τόνισαν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του Παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018.

Πάντως, μετά την κατάκτηση του γαλλικού Σούπερ Καπ, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι δεν είχε νόημα να παραταθεί η αβεβαιότητα, ακόμη περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι η Παρί του έκανε μια τελική πρόταση ανανέωσης που βρίσκεται στο τραπέζι του Κιλιάν Εμπαπέ και των συμβούλων του. Ο Γάλλος αστέρας ομολόγησε ότι δεν θέλει να επαναλάβει την αγωνία του 2022, καθώς θέλει να φτάσει στην αποφασιστική φάση της σεζόν με επίκεντρο το ποδόσφαιρο έχοντας στο μυαλό του τους στόχους του Champions League και του Euro στη Γερμανία.