Θρίαμβος για Ντόρτμουντ και την πρωτοπόρο Ουνιόν, θρίαμβος και για τον Αλέ!
i

Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ/ © Photo by Edith Geuppert - GES Sportfoto/Getty Images

Θρίαμβος για Ντόρτμουντ και την πρωτοπόρο Ουνιόν, θρίαμβος και για τον Αλέ!

Sportal newsroom 18:49 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 04.02.2023

Εύκολη νίκη πέτυχε η Ντόρτμουντ (5-1) επί της Φράιμπουργκ, με το πρώτο γκολ του Αλέ μετά τη μάχη του με τον καρκίνο να αποτελεί την πραγματική είδηση. Στην πρώτη θέση η Ουνιόν, 2-1 τη Μάιντς

Στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», η Ντόρτμουντ πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη (5-1) της στην Bundesliga και -έστω προσωρινά- έπιασε στους 37 βαθμούς τη δεύτερη Μπάγερν

Ουνιόν Βερολίνου: η απίστευτη χαμένη ευκαιρία και το… πικάρισμα των συμπαικτών του στον Ρουσιγιόν!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

19:36 - 01.02.2023

Ουνιόν Βερολίνου: η απίστευτη χαμένη ευκαιρία και το… πικάρισμα των συμπαικτών του στον Ρουσιγιόν!

Γκολ προ κενής εστίας έχασε στο φινάλε ο αμυντικός των Βερολινέζων, Ζερόμ Ρουσιγιόν, στον αγώνα Κυπέλλου με τη Βόλφσμπουργκ και οι συμπαίκτες τον έβαλαν να την… επαναλάβει με τη λήξη.

Η στιγμή του αγώνα ασφαλώς καταγράφηκε στο 51’, όταν ο Σεμπαστιάν Αλε σημείωσε το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα, μετά τη «μάχη» που έδωσε απέναντι στον καρκίνο, διαμορφώνοντας προσωρινά 3-1, και όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε από τους οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες, ενώ ο ίδιος ξέσπασε στους πανηγυρισμούς!

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ντόρτμουντ, μιας και στο 17’ έμεινε με παίκτη λιγότερο η Φράιμπουργκ, λόγω αποβολής του Σιλντιλιά. Οι παίκτες του Τέρζιτς εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα τα νέα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης και πήραν προβάδισμα με τον Σλότερμπεκ (26’, 1-0). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν «απάντηση» και πριν το τέλος του ημιχρόνου ισοφάρισαν με τον Λούκας Χέλερ (45’, 1-1).

Όταν οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος, το… έργο ήταν διαφορετικό. Μόλις στο 48΄ο Αντεγέμι έκανε το 2-1 για την Ντόρτμουντ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 3-1 από τον Αλέ και στο 69’ ο Μπραντ (69’) έβαλε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, πριν ο Ρέινα (82’) διαμορφώσει το τελικό 5-1.

Την ίδια ώρα, η Ουνιόν δεν άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη, έστω προσωρινά. Η ομάδα του Βερολίνου τα… χρειάστηκε απέναντι στη Μάιντς, ωστόσο με σουτ μέσα από την περιοχή ο Τζόρναν Πέφοκ, στο 84’, βρήκε τη λύση στον «γρίφο» και διαμόρφωσε το 2-1 για την ομάδα του και την έστειλε στην κορυφή της Bundesliga. Η Ουνιόν είχε καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, χάρη σε τέρμα του Κέβιν Μπέρενς (32’), ενώ η Μάιντς έδειξε πως ήταν ικανή να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό όταν ισοφάρισε προσωρινά στο 79’, με τον Ίνγκβαρτσεν να ευστοχεί σε πέναλτι.

Σε επαφή με τις πρώτες θέσεις παρέμεινε η Αϊντραχτ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην αποκαρδιωτική φέτος Χέρτα. H ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ, είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραντάλ Κολό Μουανί και έφτασε σε νίκη, με 3-0.

Ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση του συλλόγου της Φρανκφούρτης, ευστοχώντας σε πέναλτι που εκτέλεσε στο 21’. Επτά λεπτά αργότερα δεν άφησε ξανά την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανεβάζοντας το σκορ στο 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αουρέλιο Μπούτα ήταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο τέρμα του αγώνα.

Στο Μπόχουμ, η τοπική ομάδα, έπειτα από δυο συναπτές εκτός έδρας ήττες, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» τον αγώνα απέναντι στην παραπαίουσα Χοφενχάιμ (5-2) σε μεγάλο βαθμό από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο βρήκε δίχτυα τρεις φορές.

Ο Φίλιπ Χόφμαν ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε προβάδισμα στην Μπόχουμ στο 22’ και οκτώ λεπτά αργότερα ο Φόρστερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μισού της αναμέτρηση ο Τακούμα Ασάνο έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του, ενώ στο 49’ ο Μπαουμγκάρντνερ μείωσε για τη Χοφενχάιμ, σε 3-1. Στο 70’ ο Εχάν Μάσοβιτς έδωσε ξανά προβάδισμα τριών τερμάτων στην Μπόχουν, πριν ο Κράμαριτς (77’) διαμορφώσει το 4-2, για μια Χοφενχάιμ που παραμένει χωρίς «τρίποντο» εδώ και εννέα αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχει συγκεντρώσει μόνο δύο βαθμούς. Στο τελικό 5-2 «έγραψε» στο 83’ ο Μόρις Μπροστσίνσκι.

Το μοναδικό παιχνίδι της Bundesliga, από εκείνα που ξεκίνησαν στις 16:30, που δεν είχε γκολ ήταν εκείνο που έγινε στο «Μουνγκερσντόρφερ», όπου η Κολωνία υποδέχθηκε τη Λειψία. Οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία -σε περίπτωση που είχε επικρατήσει- να περάσει στη δεύτερη θέση τουλάχιστον ως την Κυριακή, που η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Βόλφσμπουργκ.