Τι περιμένει ο Αλμέιδα από τον Πισάρο και σε ποιο ρόλο
i

Πισάρο και Αλμέιδα/©intime

Τι περιμένει ο Αλμέιδα από τον Πισάρο και σε ποιο ρόλο

Κώστας Τσίλης 08:15 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:17 - 10.12.2023

Για τον Αλμέιδα αποτελεί εξαιρετική χρήσιμο "εργαλείο" ο Πισάρο και από τον Γενάρη και μετά περιμένει από τον Μεξικανό αγωνιστική προσφορά στην ΑΕΚ ανάλογη της ποιότητάς του

Δεν είναι ο Ματίας Αλμέιδα από τους προπονητές που κάνει μια μεταγραφική κίνηση απλώς για να την κάνει. Ούτε πολύ περισσότερο, δεν αποφασίζει για μια μεταγραφική κίνηση, αν δεν την έχει μελετήσει πολύ προσεκτικά και κάθε παράμετρό της. Εξυπακούεται πως ο Ροντόλφο Πισάρο δεν αποτελεί εξέλιξη. Ο Αργεντινός τεχνικός ζύγισε πολύ καλά την περίπτωση του Μεξικανού, πριν τον φέρει στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Και ακόμα και το γεγονός πως ακόμα δεν έχει προσφέρει στην ομάδα, με βάση την αξία του και την ποιότητα του, ήταν κάτι που ο Αλμέιδα σχεδόν το περίμενε. 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ήξερε πως έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να ενσωματωθεί και να γίνει γρήγορα κομμάτι μιας ήδη δουλεμένης με συγκεκριμένα αγωνιστικής γρανάζια μηχανής. Άλλωστε το ίδιο συνέβη και με τον Πόνσε. Ενώ ήξερε πως η δυσκολία του Πισάρο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ήταν η πρώτη φορά στα 29 του χρόνια, που ήρθε στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα. Ήταν απολύτως συνειδητοποιημένος ο Αλμέιδα πως ο Μεξικανός θα χρειαστεί χρόνο. Ίσως πολύ χρόνο. 

Δημοσίως πριν από το ματς με την Μπράιτον πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο Αλμέιδα ανέλυσε ακριβώς την κατάσταση με τον Πισάρο. Και εμμέσως πλην σαφώς, έβαλε στο τραπέζι και τις προσδοκίες που έχει από τον Μεξικανό. Στην πραγματικότητα ο Αλμέιδα υπολογίζει τον Πισάρο ως μεταγραφή... Γενάρη καθώς θεωρεί πως έχει πλέον προσαρμοστεί ο Μεξικανός και μπορεί να αρχίσει να προσφέρει στην ομάδα. 

Για να τον βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ο Αλμέιδα έχει δώσει στον Πισάρο και διαφορετικό ρόλο στο γήπεδο. Παρόλο που ο Μεξικανός ξέρει καλά την θέση του αριστερού ακραίου, ειδικά σ' ένα αγωνιστικό μοντέλο Αλμέιδα, στα τελευταία ματς ο Αργεντινός τεχνικός τον τοποθετεί στον άξονα, πίσω από τον φορ. Θέση που φαίνεται να βοηθά περισσότερο τον Πισάρο. Δεν πρόκειται να τον μονιμοποιήσει στον συγκεκριμένο ρόλο. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ, δεν έχουν μόνιμη θέση. Αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες. 

Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ξανά παιχνίδια που ο Πισάρο θα παίξει στο αριστερό άκρο. Ωστόσο φαίνεται πως ο Αλμέιδα δίνει περισσότερο χρόνο στον Μεξικανό στον άξονα. Και εκείνος δείχνει πως έχει αρχίσει να δίνει πράγματα στο συγκεκριμένο ρόλο. Ο Πισάρο ξέρει πως έχει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα. Άλλωστε όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ δημοσίως, τα έχει πει και κατ' ίδιαν στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Και αυτό είναι κάτι που βοηθά πολύ την αυτοπεποίθηση του Μεξικανού, όσο βρίσκεται στην διαδικασία να βρει τα πατήματα του και να προσαρμοστεί. 

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!