Αποθέωσε τον Γκριεζμάν ο Ανρί: «Ποιος άλλος μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις;»

Τιερί Ανρί

i

© prtscr

Αποθέωσε τον Γκριεζμάν ο Ανρί: «Ποιος άλλος μπορεί να παίξει σε τέσσερις θέσεις;»

Πάνος Κορομηλάς 11:32 - 20.03.2024

Ο θρύλος της Εθνικής Γαλλίας και νυν προπονητής της ομάδας Κ21, Τιερί Ανρί, έβγαλε το καπέλο στον Αντουάν Γκριεζμάν, τονίζοντας πως είναι ο πιο υποτιμημένος παίκτης των «τρικολόρ».

Ο Τιερί Ανρί έχει γράψει τη δική του ιστορία στα γήπεδα με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Μέτρησε 123 συμμετοχές με το εθνόσημο, με απολογισμό 51 γκολ και 30 ασίστ, όντας μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δύο χρόνια αργότερα.

Πλέον, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο από άλλη θέση, έχοντας αναλάβει το πόστο του προπονητή στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας Κ21. Ο άλλοτε σπουδαίος επιθετικός της Άρσεναλ, κλήθηκε να μιλήσει για το ρόστερ των «τρικολόρ» και έβγαλε το καπέλο στο ταλέντο του Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά και την αξία του Αντουάν Γκριεζμάν, τονίζοντας πως ο παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι υποτιμημένος σε σχέση με αυτά που προσφέρει μέσα στο γήπεδο:

«Ο Κιλιάν είναι ήδη στο μέλλον. Και αυτό είναι καλό, γιατί είναι η Γαλλία, είναι το ποδόσφαιρό μας και πρέπει να έχουμε έναν τύπο που μας εκπροσωπεί παντού. Ο Κιλιάν είναι εξαιρετικός, είναι τρελός! Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Γκριεζμάν, ο οποίος σου υπενθυμίζει ότι το να δουλεύεις είναι ταλέντο.

Ο Γκριεζμάν είναι μακράν ο πιο υποτιμημένος παίκτης που υπάρχει. Συχνά μιλάμε για τον Κιλιάν... Αλλά ο Γκριεζμάν… Δείτε τις πάσες και τα γκολ του. Πες μου ποιος στην ιστορία θα μπορούσε να παίξει και στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης όπως αυτός; Δεν είναι πολλοί… Ο Γκρίζου είναι ένας από αυτούς»

Ο Ανρί ανέλαβε την «μικρή» εθνική ομάδα της χώρας του τον περασμένο Αύγουστο, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο χρόνων. Θα έχει την ευθύνη της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ενώ θα κληθεί να οδηγήσει τη Γαλλία και στο EURO του 2025. Στα προκριματικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τις Σλοβενία, Βοσνία, Κύπρο και Αυστρία.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι και η τρίτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, μετά το πέρασμα από τη Μονακό και τη Montreal FC του MLS. Ακόμη, είχε δύο θητείες ως βοηθός στο τεχνικό επιτελείο του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, στην εθνική ομάδα του Βελγίου.