Το δικαίωμα παρέμβασης του Παναθηναϊκού στην Εφέσεων της ΕΠΟ και οι πιθανότητες να γίνει δεκτή

Το δικαίωμα παρέμβασης του Παναθηναϊκού στην Εφέσεων της ΕΠΟ και οι πιθανότητες να γίνει δεκτή

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:28 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 27.10.2023

O Παναθηναϊκός είναι ο κερδισμένος της πρωτοβάθμιας απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά με έναν αστερίσκο...

Ο Παναθηναϊκός είναι ο κερδισμένος από την πρωτοβάθμια απόφαση για την τύχη του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, που εξέδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Γιατί του κατακυρώνεται η νίκη, ενώ από τον Ολυμπιακό αφαιρείται ένας βαθμός, θα δώσει δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και θα πληρώσει πρόστιμο.

Τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό, ο Παναθηναϊκός είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League με 19 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον δεύτερο Ολυμπιακό που έχει 18 πόντους.

Ωστόσο, η απόφαση της Αθλητικής Δικαστή, κυρίας Αντιγόνη Σταμολέκα, έχει μία σκιά για τον Παναθηναϊκό: απορρίπτει την κύρια παρέμβαση που κατέθεσε στην εκδίκαση.

Τι σημαίνει αυτό; Πως επί της ουσίας, ο Παναθηναϊκός δεν θεωρήθηκε διάδικος στην εκδίκαση. Η επιχειρηματολογία από τους δικηγόρους του Τριφυλλιού και το υπόμνημα που κατατέθηκε, δεν ελήφθηκαν υπόψη από την Έδρα για την έκδοση της απόφασης.

Σε άμεση συνέπεια της απόρριψης της παρέμβασης του, επηρεάζεται η παρουσία του Παναθηναϊκού στον δεύτερο βαθμό της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ που θα προσφύγει ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχει νομολογία που να απαγορεύει στους «πράσινους» να καταθέσουν νέα παρέμβαση ενώπιον του οργάνου και να προσπαθήσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους. Ωστόσο, δύσκολα θα δεχτεί η Επιτροπή τη συμμετοχή ενός διαδίκου που δεν έγινε δεκτός στον πρώτο βαθμό.

Ο Μπουτσικάρης ξεδιάλυνε το... μυστήριο με τις πίτσες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:29 - 26.10.2023

Ο Μπουτσικάρης ξεδιάλυνε το... μυστήριο με τις πίτσες

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης εξήγησε τι ισχύει με την μεγάλη παραγγελία φαγητού που παρέλαβαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκης», πριν ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα αποφασίσει την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι τι θα συμβεί εάν η ποινή του Ολυμπιακού διατηρηθεί από την Εφέσεων και έπειτα, η ομάδα του Πειραιά επιλέξει να διεκδικήσει την αθώωση της στο CAS. Αν εκεί ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικαίωμα να παρέμβει ή η απόρριψη της κύριας παρέμβασης του από την κυρία Σταμολέκα, τον θέτει οριστικά εκτός της συνέχειας της δίκης.

Με το γράμμα του νόμου, ο Παναθηναϊκός δεν είναι εκτός της υπόθεσης. Έχει την ευχέρεια να πάρει μέρος στην υπόθεση και αναμφίβολα θα το επιδιώξει. Αλλά η απόρριψη της παρέμβασης του σε πρώτο βαθμό, έχει τη σημασία της.