Το Μαρόκο... απειλεί με τελικό χωρίς ευρωπαίους για πρώτη φορά από το 1930
i

Μαρόκο/©Intime

Το Μαρόκο... απειλεί με τελικό χωρίς ευρωπαίους για πρώτη φορά από το 1930

Sportal newsroom 13:25 - 14.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 14.12.2022

Σε περίπτωση που το Μαρόκο πιάσει απόψε… στον ύπνο και τη Γαλλία θα υπάρξει τελικός Μουντιάλ χωρίς τη συμμετοχή ομάδας από την Ευρώπη για πρώτη φορά από το 1930.

Η Αργεντινή έκανε το χρέος της απέναντι στην Κροατία, εξασφαλίζοντας το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για τον τελικό στο Μουντιάλ του Κατάρ. Γαλλία και Μαρόκο θα δώσουν απόψε τη δική τους «μάχη», για να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Ουαλίντ Ρεγκραγκί κάνει ακόμα ένα «θαύμα», αποκλείοντας τους Γάλλους, θα προκύψουν δυο αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Αρχικά, το Μαρόκο θα γίνει η πρώτη ομάδα από την Αφρική που θα αγωνιστεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και, επίσης, ο τελικός θα είναι ο πρώτος από το 1930 στον οποίο δεν θα συμμετέχει ευρωπαϊκή ομάδα.

Μαρόκο/©Intime

Με εξαίρεση το πρώτο Μουντιάλ (1930), το οποίο κρίθηκε σε αγώνα ανάμεσα στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή, σε όλους τους υπόλοιπους τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου υπήρχε τουλάχιστον μια ομάδα από την Ευρώπη.

Το Μουντιάλ του 1950 ήταν το μόνο στην ιστορία που δεν είχε τελικό, αλλά στην ουσία κρίθηκε μετά από ένα… μίνι τουρνουά τεσσάρων ομάδων, στο οποίο συμμετείχαν Βραζιλία, Ουρουγουάη, Σουηδία και Ισπανία. Παρότι ο αγώνας μεταξύ της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας ήταν ο τελευταίος της διοργάνωσης και από αυτόν κρίθηκε ποιος θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (το πήρε τελικά η Ουρουγουάη) δεν θεωρείται επισήμως τελικός.