Το ΟΑΚΑ αποτελεί πλέον μια επιλογή για τον τελικό
i

©intime

Το ΟΑΚΑ αποτελεί πλέον μια επιλογή για τον τελικό

Αλέξης Σαββόπουλος 11:08 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 23.02.2024

Γιατί το μεγαλύτερο Στάδιο της χώρας πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας ώστε, αν το ζευγάρι του τελικού είναι Παναθηναϊκός-Αρης, να διεξαχθεί εκεί και ο ρόλος που θα παίξει το πρόσφατο παράδειγμα του 2010.

Από το Sportal διαβάσατε νωρίτερα σήμερα ότι το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ είναι ξανά απόλυτα ασφαλές και θα επαναλειτουργήσει. Γνωρίζοντας ήδη τον ένα φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου, που είναι ο Παναθηναϊκός, εφόσον ο Άρης, που έχει πάρει ένα προβάδισμα μετά το 0-1 στο Αγρίνιο, πάρει αυτός το δεύτερο εισιτήριο, τότε θα ανοίξει και επίσημα η κουβέντα, για την έδρα που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στις 18 Μάϊου. Μέχρι τότε, όπως είναι λογικό, η όποια κουβέντα, περιορίζεται σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο.

Από το βράδυ της 6ης Μαρτίου όμως που θα γνωρίζουμε και τον δεύτερο φιναλίστ, η ΕΠΟ θα είναι υποχρεωμένη να αποφασίσει για την έδρα. Εφόσον το ζευγάρι είναι ο Παναθηναϊκός με τον Άρη, τότε το ΟΑΚΑ, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια επιλογή και είναι εξαιρετικά πιθανό να μπει στο τραπέζι να γίνει εκεί ο τελικός. Φυσικά με παρουσία οπαδών και των δυο ομάδων, αφού από τις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές γηπέδων (που είναι και περιορισμένες), το ΟΑΚΑ αποτελεί την πιο ασφαλή. Υπάρχει άλλωστε το σχετικά πρόσφατο παράδειγμα του τελικού του 2010, ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό, στο ίδιο Στάδιο, με την απόλυτα ασφαλή κάθοδο στην Αθήνα, 30.000 φίλων του Άρη, χωρίς να… ανοίξει ρουθούνι.

Πότε είναι ο φετινός τελικός Κυπέλλου Ελλάδας;

Πότε είναι ο φετινός τελικός Κυπέλλου Ελλάδας;

Μετά την ολοκλήρωση του ματς στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έγινε γνωστή η πρώτη από τις δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τον ερχόμενο Μάιο.

Θεωρείται επίσης, κάτι παραπάνω από αυτονόητο, ότι εφόσον το ζευγάρι είναι οι δυο αυτές ομάδες, είναι κάτι που συντεταγμένα θα το ζητήσουν από την ΕΠΟ και την Πολιτεία, αφού υπάρχει το προηγούμενο του 2010, ώστε να αποτελέσει ο τελικός μια γιορτή και όχι μια… αποκρουστική εικόνα με άδειες κερκίδες. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λογικά θα βγάλει και την ΕΠΟ από την δύσκολη απόφαση να βρει έδρα για τον τελικό, ενώ και η κυβέρνηση, δεν θα έχει λόγο να αρνηθεί, αφού το ΟΑΚΑ αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη και σίγουρη επιλογή.