Το πιο σταθερό δίλημμα του Αλμέιδα, τώρα μπαίνει ακόμα πιο έντονο
i

Νίκλας Ελίασον, Νορντίν Άμραμπατ/©intime

Το πιο σταθερό δίλημμα του Αλμέιδα, τώρα μπαίνει ακόμα πιο έντονο

Κώστας Τσίλης 22:55 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 15.09.2023

Την θέση του βασικού στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, την έχουν... μοιραστεί από την αρχή της φετινής σεζόν ο Ελίασον με τον Άμραμπατ, αλλά τώρα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το δίλημμα είναι πολύ πιο έντονο

Για περισσότερες από μια θέσεις της ενδεκάδας της ΑΕΚ για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και για περισσότερους από έναν λόγους, οι αποφάσεις του Ματίας Αλμέιδα ακόμα δεν έχουν «κλειδώσει». Έτσι κι αλλιώς όμως, για το δεξί άκρο της επίθεσης, υπάρχει για τον Αργεντινό τεχνικό από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ένα πολύ σταθερό... δίλημμα. Νίκλας Ελίασον ή Νορντίν Άμραμπατ. 

Ωστόσο το δίλημμα αυτό, μπαίνει πολύ έντονα, για την ενδεκάδα του κυριακάτικου ματς με τον Ολυμπιακό. Κυρίως διότι πλέον η ΑΕΚ πηγαίνει σ' αυτό το παιχνίδι χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλα και ως εκ τούτου δεν τίθεται το ζήτημα του rotation. Από το ξεκίνημα της σεζόν και λόγω συνεχόμενων ματς, ο Αλμέιδα έχει μοιράσει την συγκεκριμένη θέση βασικού, ανάμεσα στον Ελίασον και τον Άμραμπατ. Στα έξι επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ, οι δυο παίκτες έχουν πάρει από τρεις φορές θέση βασικού. Η απόλυτη μοιρασιά. 

Τώρα όμως, ο Αλμέιδα θα κληθεί να αποφασίσει, αποκλειστικά και μόνο με βάση την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι δυο παίκτες, αλλά ξεκούραστοι μετά από διακοπή. Και φυσικά με δεδομένες και τις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε τέτοιου είδους ματς, ο Αλμέιδα θέλει την εμπειρία του Άμραμπατ. Όμως θέλει ενδεχομένως και την ταχύτητα του Ελίασον. 

Είναι δεδομένο πως στο μυαλό του Αλμέιδα, υπάρχει και η διαχείριση που θα κάνει και για τα συνεχόμενα ζόρικα ματς που ακολουθούν σε Ευρώπη και Ελλάδα. Υπό την έννοια πως αυτός που θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν θα είναι ο ίδιος μ' αυτόν που θα παίξει την Πέμπτη στο Μπράιτον. 

Όμως για τον Αργεντινό τεχνικό, το πρώτιστο ως προς την απάντηση που θα δώσει στο δίλημμα για την Κυριακή, είναι η επιλογή που θα εξυπηρετήσει καλύτερα το αγωνιστικό του πλάνο. Με την τελική απόφαση να μοιάζει κοντά στο... 50-50 ανάμεσα σε Άμραμπατ και Ελίασον