Τι κάνει η ΑΕΚ όταν λείπει ο πρώτος σκόρερ της, Λιβάι Γκαρσία (vids)

Τι κάνει η ΑΕΚ όταν λείπει ο πρώτος σκόρερ της, Λιβάι Γκαρσία (vids)

Κώστας Τόπας 09:52 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 15.09.2023

Η ΑΕΚ αναμένεται να παραταχθεί χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι κάνει η Ένωση όταν ο 25χρονος επιθετικός δεν βρίσκεται στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπήκε σε φουλ ρυθμούς προπόνησης ούτε και την Πέμπτη (14/09). Με τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν φαίνεται πιθανό πως αυτό θα γίνει σήμερα (15/09). Ως εκ τούτου πλέον έχουν μειωθεί πολύ οι πιθανότητες να προλάβει να είναι εγκαίρως έτοιμος για το ντέρμπι της Κυριακής (17/9, 21:30) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ετσι, ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Έκι Πόνσε για το ματς με τους «ερυθρόλευκους», ο οποίος δεν ήταν ανάμεσα στο γκρουπ των παικτών που απουσίαζαν για υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες κι έτσι είχε τη δυνατότητα να πα΄ρει περισσότερες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του «Πελάδο» στα Σπάτα.

Από την άλλη, ο Λιβάι Γκαρσία θα απουσιάσει για τέταρτο παιχνίδι της ομάδας του, ενώ πέρυσι δεν ήταν διαθέσιμος μόνο στα επτά από τα συνολικά 44 παιχνίδια της ΑΕΚ. Το κυριότερο όλων είναι ότι την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια με τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Πέρυσι, ο 25χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάκο δεν είχε αγωνιστεί στο ματς της Ένωσης επί της Κηφισιάς, το οποίο ήταν για τον επαναληπτικό για τους «16» του Κυπέλλου, στις 11 Ιανουαρίου. Τότε, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 3-0, με τον Λιβάι Γκαρσία στον πάγκο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Επειτα, ο Ματίας Αλμέιδα στερήθηκε τις υπηρεσίες του στο ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια, για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σε ένα παιχνίδι που η Ένωση κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή χάρη στα γκολ των Βίντα και Τσούμπερ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στις 25 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά το παιχνίδι στη Νίκαια, η ΑΕΚ ταξίδεψε στις Σέρρες για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Ο Λιβάι Γκαρσία δεν είχε αγωνιστεί, αλλά η ομάδα του είχε πάρει εύκολα τη νίκη με 3-1, ενόψει της ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο 25χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα, με αποτέλεσμα να τεθεί «νοκ-άουτ» για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Τότε, η ΑΕΚ είχε περάσει άνετα από το Ηράκλειο, επικρατώντας 3-0.

Οπως εκτός, είχε μείνει ο Γκαρσία και για τον αγώνα των «κιτρινόμαυρων» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σε εκείνο το ματς, η ΑΕΚ κατέκτησε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, χάρη στο γκολ του Τσούμπερ.

Οταν επέστρεψε στις 12 Μαρτίου, ο Λιβάι Γκαρσία αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό στην «OPAP Arena» αλλά δεν κατάφερε να βάλει το όνομα του στη λίστα των σκόρερ της ΑΕΚ, η οποία τότε γνώρισε την ήττα από τους Πειραιώτες με 3-1. 

Στη συνέχεια ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης την περυσινή σεζόν έχασε το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των playoffs στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι, δίχως σκορ. Εκείνο το ματς ήταν και το μοναδικό στο οποίο το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα είχε απώλεια χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία στη σύνθεσή της.

«Ο διαιτητής έχει υποστεί βία στα αποδυτήρια»: Τι εννοούσε ο Μαρινάκης με αυτή τη φράση για τον διαιτητή του ντέρμπι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:04 - 15.09.2023

«Ο διαιτητής έχει υποστεί βία στα αποδυτήρια»: Τι εννοούσε ο Μαρινάκης με αυτή τη φράση για τον διαιτητή του ντέρμπι

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή του προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ τόνισε ότι ο διαιτητής που ορίστηκε στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός είχε υποστεί βία στα αποδυτήρια την τελευταία φορά που διεύθυνε αγώνα της Ένωσης. Τι συνέβη σε εκείνη την αναμέτρηση.

Η τελευταία φορά που ο Λιβάι Γκαρσία δεν βρισκόταν στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα πέρυσι, ήταν στις 8 Μαΐου, με τον Άρη στο «Βικελίδης» για την προτελευταία αγωνιστική των playoffs. Τότε, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης με ανατροπή 2-1 (23’ Φαν Βέερτ, 43’ Τσούμπερ) και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό να αγκαλιάσει το πρωτάθλημα.