Το πιο στημένο ματς όλων των εποχών έγινε στη Βραζιλία: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δεχτούν γκολ» (vid)
i

/printscreen

Το πιο στημένο ματς όλων των εποχών έγινε στη Βραζιλία: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δεχτούν γκολ» (vid)

Η αθλητική δικαιοσύνη της Βραζιλίας διενήργησε έρευνα για την ήττα της Κολατίνα με 4-0 από την Ρίο Μπράνκο για παράνομο στοιχηματισμό.

H Κολατίνα ηττήθηκε με 4-0 από την Ρίο Μπράνκο για το έκτο γύρο του Κυπέλλου Εσπίριτο Σάντο τον Ιούνιο του 2022. Ο αγώνας αυτός κρίθηκε ύποπτος και η αθλητική δικαιοσύνη της Βραζιλίας διενήργησε έρευνα. 

Εννέα πρώην ποδοσφαιριστές της Κολατίνα κρίθηκαν το βράδυ της Τρίτης (4/4) από τη Δεύτερη Πειθαρχική Επιτροπή του Αθλητικού Δικαστηρίου του Εσπίριτο Σάντο, για φερόμενη συμμετοχή σε αθλητικά στοιχήματα.

Ο τερματοφύλακας Αράνια, οι Ροντρίγκο Αντράδε,Κέμερσον, Ματέους Γκάμα, Τζον Κανού, Χοσέ Ντάνιελ, Μακάιμπα, Παντίκο και Ρότζερ ομόφωνα απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Στην απόφασή της, η Δεύτερη Πειθαρχική Επιτροπή του Δικαστηρίου Αθλητικής Δικαιοσύνης του Εσπίριτο Σάντο κατάλαβε ότι οι ποδοσφαιριστές, όντας δυσαρεστημένοι με ζητήματα μισθών, δεν ήταν ανταγωνιστικοί στον αγώνα. Ως αποτέλεσμα, με βάση το άρθρο 243 του Κώδικα Αθλητικής Δικαιοσύνης της Βραζιλίας και στους εννέα ποδοσφαιριστές επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και τιμωρήθηκαν με αναστολή για 180 ημέρες. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών της Κολατίνα, για τις οποίες κατηγορήθηκαν. 

«Η άμυνα της ομάδας Κολατίνα προχώρησε σε περίεργες ενέργειες σε έναν επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου. Ο τρόπος που σκόραραν τα γκολ ήταν σαν ο αντίπαλος να ήταν αποφασισμένος να σκοράρει στο δικό του τέρμα. Υπάρχει υποψία ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές της Κολατίνα ήταν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο στοιχήματος και ότι θα επωφεληθούν ακόμη και αν δώσουν τον αγώνα στην Ρίο Μπράνκο», περιέγραψε ο Φιλίπε Σόουζα στο 'O Globo' .

Tags: