Το πρώτο γκολ του Βόλου μετά από εφτά ματς, ρίχνει στα τάρταρα τον Ιωνικό (0-1)
i

Μεσκίδα και Σάκιτς / © Intime

Το πρώτο γκολ του Βόλου μετά από εφτά ματς, ρίχνει στα τάρταρα τον Ιωνικό (0-1)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:26 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 16.01.2023

Ο Βόλος πήρε το πρώτο του γκολ έπειτα από εφτά παιχνίδια και με αυτόν τον τρόπο έκλεψε το τρίποντο από τον Ιωνικό, για την 18η αγωνιστική της Super League

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο μήνες για να πάρει τη πρώτη του νίκη ο Βόλος, με την ομώνυμη ομάδα να κλέβει το τρίποντο κόντρα στον Ιωνικό (0-1). Χάρη στο πέναλτι που καταλογίστηκε στον Τσιγκρίνσκι και μέσω του οποίου σκόραρε ο Οζέγκοβιτς, οι Θεσσαλοί πήραν το πρώτο τους γκολ μετά από εφτά αναμετρήσεις στο μηδέν.

Το ματς αυτό καθ' αυτό είχε ελάχιστες ευκαιρίες, όμως κυρίαρχο στοιχείο ήταν η ένταση που επικρατούσε στον αγωνιστικό χώρο. Η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Οζέγκοβιτς να κάνει το 1-0 από τα 11 μέτρα, αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν η μπάλα κατέληξε στο χέρι του Τσιγκρίνσκι. 

Μάλιστα, το προβάδισμα των «κυανέρυθρων» θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο ο Περράκης δεν «τσίμπησε» στο θέατρο του Μπαριέντος και έτσι πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Για τον Ιωνικό τo θαύμα παραλίγο να κάνει ο Μάντζης με το ψαλιδάκι του, μετά το 0-1 των φιλοξενούμενων, εντούτοις ο Κλέιμαν τον σταμάτησε και έτσι το ματς έληξε με νίκη του Βόλου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην απόκρουση του Κλέιμαν! Η αλήθεια είναι ότι ο κίπερ των φιλοξενούμενων δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο τη μοναδική φορά που ίσως χρειάστηκε πραγματικά ήταν εκεί. Μιλάμε για την εξαιρετική προσπάθεια του Μάντζη, η οποία αν κατέληγε στα δίχτυα θα έβαζε στοπ στους πανηγυρισμούς των παικτών του Μπράτσου. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Οι δύο χειρότερες επιθέσεις του 2023 κοντραριστηκαν στη Νίκαια. Καμία από τους Βόλο και Ιωνικό δεν είχε καταφέρει να πετύχει τέρμα με τον ερχομό του νέου έτους. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τέλος σε αυτό το σερί και τώρα σειρά έχουν οι γηπεδούχοι.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Δεν υπήρχε η διάθεση για ρίσκα ούτε από τον Δημήτρη Σπανό, ούτε από τον Κώστα Μπράτσο. Και οι δύο είχαν κλειστές τις γραμμές τους, ωστόσο στο δεύτερο μέρος αναγκάστηκαν να αλλάξουν λίγο τη «ρότα» τους.

MVP: Ο Οζέγκοβιτς! Επιθετικά επ' ουδενί δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό, ωστόσο αποτελεί τον μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης. Η εκτέλεση του ήταν αυτή που έπρεπε για έναν σέντερ φορ και έτσι η ομάδα του πήρε τη νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Βόλος καλείται να χρησιμοποιήσει αυτό το ψυχολογικό αβαντάζ στο Κλεάνθης Βικελίδης, κοντράροντας τον Άρη στην έδρα του (21/1). Δυσκολότερο έργο έχει ο Ιωνικός, με τους Νικαιώτες να μετακινούνται στην Αγιά Σοφιά (22/1) για να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη ΑΕΚ.