Η Άρσεναλ «έβαψε» κόκκινο το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και συνεχίζει στην κορυφή
i

©Photo by Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Η Άρσεναλ «έβαψε» κόκκινο το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και συνεχίζει στην κορυφή

Δημήτρης Χούπης 17:59 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 13.05.2024

Η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Τότεναμ, επικρατώντας με 3-2 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από το Tottenham Hotspur Stadium επικρατώντας της Τότεναμ με 3-2 για την 35η αγωνιστική της Premier League. Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ την ίδια ώρα αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι στους τέσσερις βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 15ο λεπτό μάλιστα άνοιξαν το σκορ με το αυτογκόλ του Χόιμπιεργκ, αλλά στο 22' η Τότεναμ ισοφάρισε με τον Φαν ντε Φεν, του οποίου το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Πέντε λεπτά μετά οι «κανονιέρηδες» έκαναν δύο τα τέρματά τους με τον Σάκα, ο οποίος βγήκε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0. Ωστόσο η Άρσεναλ δεν έμεινε εκεί, αφού στο 38' μετά από κόρνερ του Ράις, ο Χάβερτς με κεφαλιά «νίκησε» τον Βικάριο για το 3-0 των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε και πάλι φουριόζα, χάνοντας ευκαιρία με τον Τομιγιάσου και λίγο μετά με τον Σάκα για να κάνει τέσσερα τα τέρματά της. Η Τότεναμ από την άλλη έψαχνε ένα τέρμα για να μπει στο παιχνίδι και το βρήκε στο 64ο λεπτό με τον Ρομέρο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ράγια και έκανε το 3-1.

Ο Σον παρόλα αυτά έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι για το 2-3.

Την ίδια ώρα η Μπόρνμουθ πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Μπράιτον σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Σένεσι, Ουνάλ και Κλάιφερ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και έδωσαν τους τρεις βαθμούς στα «κεράσια».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ