Ο Χάρι Κέιν «έσπασε» ένα ιστορικό ρεκόρ με την Μπάγερν που μπορεί να μην επαναληφθεί ποτέ

Χάρι Κέιν

Ο Χάρι Κέιν «έσπασε» ένα ιστορικό ρεκόρ με την Μπάγερν που μπορεί να μην επαναληφθεί ποτέ

Κώστας Τόπας 08:05 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 28.04.2024

Ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία στη Bundesliga στην πρώτη του σεζόν με την Μπάγερν Μονάχου με ένα κατόρθωμα που μπορεί να μην επαναληφθεί ποτέ.

Ο αρχηγός της Αγγλίας δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά στη Μπάγερν, καθώς η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο τα σάρωσε όλα στη Bundesliga και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Ετσι, για τη Μπάγερν μπήκε ένα τέλος μετά από μια κυρίαρχη σειρά κερδίζοντας 11 τίτλους. Γι' αυτό όμως δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Κέιν. Άλλωστε, από τότε που υπέγραψε από την Τότεναμ, το περασμένο καλοκαίρι έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ, ο Άγγλος φορ έχει σκοράρει 42 γκολ σε ισάριθμους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, έφτασε τα 35 τέρματα σε 31 αγώνες της Bundesliga και μετά τη νίκη με 2-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης το Σάββατο (27/04), ο Κέιν έχει πλέον ένα από τα πιο εντυπωσιακά στατιστικά στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει ή ασίστ εναντίον και των 17 πιθανών αντιπάλων στο ντεμπούτο του.

Ο Κέιν ολοκλήρωσε το σετ κόντρα στη Φρανκφούρτη. Έχει σκοράρει εναντίον ομάδων 16/17 της γερμανικής κορυφαίας κατηγορίας, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα απέναντι στη Φράιμπουργκ.

Τα δύο γκολ που πέτυχε το Σάββατο (27/04) τον οδηγεί στα 400 γκολ της καριέρας του και σημαίνει επίσης ότι είναι η πιο παραγωγική του σεζόν, επισκιάζοντας τα 41 τέρματα που είχε πετύχει με τα «σπιρούνια» τη σεζόν 2017/18 υπό τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο 30χρονος φορ έχει ακόμα την ευκαιρία να κατακτήσει τη δόξα του Champions League με τη βαυαρική ομάδα, με τους παίκτες του Τόμας Τούχελ να αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά. Ο Κέιν έχει ήδη εξασφαλίσει στον εαυτό του ένα απίστευτο μπόνους χάρη σε μια ρήτρα στο συμβόλαιό του με την Μπάγερν.

Mε υπογραφή Κέιν η νίκη της Μπάγερν, αποχαιρετά την τετράδα η Ντόρτμουντ μετά τον... περίπατο της Λειψίας
BUNDESLIGA

18:15 - 27.04.2024

Mε υπογραφή Κέιν η νίκη της Μπάγερν, αποχαιρετά την τετράδα η Ντόρτμουντ μετά τον... περίπατο της Λειψίας

Η Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον Χάρι Κέιν να «καθαρίζει» για την ομάδα του (2-1). Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ είδε τη Λειψία να κερδίζει με 4-1 μέσα στη έδρα της και να μεγαλώνει την απόσταση στην τετράδα.

Η γερμανική BILD αναφέρει ότι ο Κέιν δικαιούται πληρωμή 250.000 ευρώ, εάν καταγράψει περισσότερα από 40 γκολ σε μία μόνο σεζόν. Ο «Νο. 9» των Βαυαρών, έχει καταρρίψει αυτόν τον απολογισμό καθώς το σκορ των δύο τερμάτων του που πέτυχε κόντρα στην Άιντραχτ, τον έχει κάνει να συνεισφέρει σε 53 γκολ.