Ο Αρτέτα συμβουλεύτηκε τον Βενγκέρ εν όψει Τότεναμ

Μικέλ Αρτέτα

i

©printscreen

Ο Αρτέτα συμβουλεύτηκε τον Βενγκέρ εν όψει Τότεναμ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:36 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 27.04.2024

Λίγο πριν το εκτός έδρας ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ, ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, ζήτησε την συμβουλή του Αρσέν Βενγκέρ για την αναμέτρηση.

Η Τότεναμ υποδέχεται το μεσημέρι της Κυριακής (28/4, 16:00) στο «Tottenham Hotspur Stadium» την Άρσεναλ, με φόντο την 35η αγωνιστική της Premier League.

Μια νίκη επί των «σπιρουνιών» θα ενισχύσει σημαντικά τις ελπίδες των «κανονιέρηδων» για την κατάκτηση της Premier League μετά από 20 χρόνια. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 60 βαθμούς.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης, ο τεχνικός της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα ζήτησε την συμβουλή του Αρσέν Βενγκέρ για το ντέρμπι με την Τότεναμ. «Του έχω μιλήσει αρκετές φορές. Υπήρχαν ορισμένα θέματα που συζητήσαμε, για το πώς το κατέκτησαν, αλλά και τί ακολούθησε. Ο Βενγκέρ μιλούσε γι' αυτό όταν ήμουν παίκτης. Για αυτήν την περίοδο της σεζόν, στο τέλος, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να κερδίσεις το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους όταν κοιτάξετε πώς κέρδισε τους τίτλους. Και πώς κέρδισαν ορισμένα παιχνίδια με πολύ, πολύ, στενά περιθώρια. Πάντα μιλούσε για αυτό, για τα ωραία περιθώρια και για το ποιος θα αξιοποιήσει την περίσταση για να το επιτύχει», πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.

Θυμίζουμε πως ο Βενγκέρ, κατά την διάρκεια της 22χρονης θητείας του στην Άρσεναλ, οδήγησε την αγγλική ομάδα σε τρία πρωταθλήματα (το 1997-98, 2001-02, και 2003-04), με τον τελευταίο τίτλο να δίνει στους «κανονιέρηδες» το προσωνύμιο «Invincibles».