Ο Χάρι Κέιν θα λάβει ένα απροσδόκητο μπόνους μετά την εκπλήρωση της κρυφής ρήτρας στο συμβόλαιό του με την Μπάγερν

Χάρι Κέιν

i

©Photo by Joern Pollex/Getty Images/Ideal Images

Ο Χάρι Κέιν θα λάβει ένα απροσδόκητο μπόνους μετά την εκπλήρωση της κρυφής ρήτρας στο συμβόλαιό του με την Μπάγερν

Κώστας Τόπας 08:13 - 26.04.2024

Ο Χάρι Κέιν πρόκειται να λάβει ένα τεράστιο μπόνους αφού πληρεί μια κρυφή ρήτρα στο συμβόλαιό του με την Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε μια δύσκολη σεζόν. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ αποκλείστηκε από το γερμανικό κύπελλο από την τρίτη κατηγορία Σααρμπρίκεν και παρέδωσε το στέμμα της Bundesliga στην Λεβερκούζεν, μετά από 11 σεζόν εγχώριας κυριαρχίας.

Το Champions League αντιπροσωπεύει την τελευταία ευκαιρία για τη Μπάγερν να κερδίσει ένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται στον δρόμο της αλλά και τις Παρί Σεν Ζερμέν ή τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, σε περίπτωση που αποκλείσει τους Μαδριλένους.

Με τον Χάρι Κέιν στα καλύτερα του, η Μπάγερν έχει όλες τις πιθανότητες να φτάσει μέχρι το τέλος και να κερδίσει την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά». Από τότε που εντάχθηκε στην Μπάγερν από την Τότεναμ σε συμφωνία 100 εκατομμυρίων ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι, ο Κέιν δεν σταμάτησε να σκοράρει.

Ο αρχηγός της Αγγλίας σημείωσε 40 γκολ και 13 ασίστ σε 41 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, με τα 33 από αυτά να έρχονται στην Bundesliga. Το 31ο γκολ του στο πρωτάθλημα της σεζόν τον είδε να καταρρίπτει ένα ρεκόρ 60 ετών για τα περισσότερα γκολ που σκόραρε ένας παίκτης στην πρώτη του σεζόν στην Bundesliga.

Η «δίψα» του Κέιν για γκολ θα μπορούσε κάλλιστα να τον κάνει τους συμπαίκτες του πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά αν όχι, ο Άγγλος φορ έχει ήδη κερδίσει ένα τεράστιο μπόνους. Σύμφωνα με την BILD, υπάρχει μια ρήτρα στο συμβόλαιο του Κέιν που του δίνει το δικαίωμα να λάβει 50.000 ευρώ εάν δώσει περισσότερα από 40 γκολ και ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις σε μία μόνο σεζόν.

Ο Κέιν έχει ήδη σημειώσει 53 γκολ και έχει ακόμη τουλάχιστον έξι αγώνες να παίξει, ενδεχομένως επτά αν η Μπάγερν φτάσει στον τελικό του Champions League. Η άλλη σημαντική ρήτρα στο συμβόλαιό του είναι η επιλογή εξαγοράς που αποκάλυψε ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι μετά τη μεταγραφή.

Ενώ ο Κέιν θα χαρεί να λάβει τα επιπλέον μετρητά, η εστίασή του θα είναι να κερδίσει ένα σημαντικό τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα του.