Ο Έμερι είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Τούχελ στη Μπάγερν

Ουνάι Έμερι

i

©Intime

Ο Έμερι είναι ο βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Τούχελ στη Μπάγερν

Κώστας Τόπας 12:42 - 21.04.2024

Η Μπάγερν Μονάχου καλοβλέπει την περίπτωση του προπονητή της αντίπαλης ομάδας του Ολυμπιακού στο Conference League, Ουνάι Έμερι, ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Λόταρ Ματέους ενημέρωσε τον προπονητή της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι για τον ρόλο της τεχνικής ηγεσίας στη Μπάγερν Μονάχου, αφού ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν απέρριψε την ευκαιρία.

Ο 63χρονος πρότεινε ότι ο Έμερι θα μπορούσε να είναι ο τέλειος διάδοχος του Τόμας Τούχελ αυτό το καλοκαίρι, αφού ο βαυαρικός σύλλογος έλαβε αρνητικές απαντήσεις τόσο από τον Τσάμπι Αλόνσο όσο κι από τον Γούλιαν Νάγκελσμαν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Λόταρ Ματέους ισχυρίστηκε ότι ο Έμερι θα έφερνε «νέο άνεμο» στον σύλλογο μετά από μια απογοητευτική σεζόν στην Bundesliga, που τους οδήγησε να χάσουν τον τίτλο από τη Λεβερκούζεν του Αλόνσο.

Η Άστον Βίλα του Έμερι είναι μια ομάδα που αρνείται να ψάξει δικαιολογίες
CONFERENCE LEAGUE

12:22 - 20.04.2024

Η Άστον Βίλα του Έμερι είναι μια ομάδα που αρνείται να ψάξει δικαιολογίες

Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Conference League, Άστον Βίλα είναι μια ομάδα που ο Ουνάι Έμερι έχει περάσει στο 100% την φιλοσοφία του και αρνείται να καταφύγει σε δικαιολογίες, αναζητώντας πάντα την επιτυχία. Με κάθε κόστος.

«Θα έπαιρνα τον Ουνάι Έμερι από την Άστον Βίλα. Κάνει εξαιρετική δουλειά εκεί. Έχει μεγάλη εμπειρία - συμπεριλαμβανομένου διεθνώς - και έχει τίτλους με το όνομά του με τη Σεβίλλη, για παράδειγμα», είπε ο Γερμανός θρύλος στο Sky Germany.

«Μιλάει τέλεια αγγλικά. Στη συνέχεια μπορεί να μάθει γερμανικά, αλλά οι παίκτες μπορούν να μιλούν όλοι αγγλικά ούτως ή άλλως, οπότε δεν βλέπω κανένα γλωσσικό εμπόδιο. Ο Έμερι θα ήταν επίσης κάποιος που θα έφερνε έναν νέο αέρα, θα ήταν ένα νέο πρόσωπο στην Bundesliga και αυτό θα ταίριαζε καλά με την Μπάγερν Μονάχου», τόνισε στη συνέχεια ο Λόταρ Ματέους.

Ο Νάγκελσμαν ανέλαβε προηγουμένως την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας των Βαυαρών από το 2021 έως το 2023 - αλλά απολύθηκε από τον ρόλο τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η Μπάγερν φέρεται να προσπαθούσε τώρα να τον επαναφέρει στον σύλλογο, αλλά ο νεαρός προπονητής επέλεξε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την εθνική ομάδα της Γερμανίας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Δεδομένων των όσων έχει καταφέρει ο Έμερι στην Άστον Βίλα από τότε που διορίστηκε στον ρόλο το 2022, είναι φυσικό να προκύψουν φήμες όπως αυτές. Ωστόσο, ο Ισπανός θα παραμείνει αναμφίβολα συγκεντρωμένος στο καθήκον που έχει, καθώς θέλει να εξασφαλίσει τόσο το Champions League όσο και το τρόπαιο του Europa Conference League με την ομάδα του πριν από το τέλος της σεζόν 2023-24.