Τότεναμ: Έπεσε θύμα διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης ο Χέουνγκ Μιν Σον
i

Χέουνγκ Μιν Σον / © Intime

Τότεναμ: Έπεσε θύμα διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης ο Χέουνγκ Μιν Σον

Sportal newsroom 17:00 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 20.02.2023

Θύμα διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο ακραίος επιθετικός της Τότεναμ, Χέουνγκ Μιν Σον, όπως επιβεβαίωσε η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου.

Η Τότεναμ με ανακοίνωση της, έκανε γνωστό το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής της Χέουνγκ Μιν Σον, έπεσε θύμα διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης κατά την διάρκεια του Κυριακάτικου (19/2) αγώνα κόντρα στην Γουέστ Χαμ, όπου οι Spurs επικράτησαν 2-0.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Τότεναμ αναφέρει: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Σόνι και για μία ακόμη φορά καλούμε τις εταιρείες και τις αρχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση. Έχουμε ενημερωθεί για την εντελώς κατακριτέα διαδικτυακή ρατσιστική κακοποίηση προς το πρόσωπο του Χέουνγκ Μιν Σον, κατά την διάρκεια του αγώνα με την Γουέστ Χαμ, η οποία αναφέρθηκε στον σύλλογο».

Το συμβάν αυτό καταγράφεται λίγες μέρες μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο Instagram ο επιθετικός της Μπρέντφορντ, Ίβαν Τόνεϊ. Για το γεγονός αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και το κίνημα κατά του ρατσισμού Kick It Out.

«Και οι δύο έχουν στοχοποιηθεί στο παρελθόν. Όσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση ή η κυβέρνηση να εγκρίνει νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τόσο περισσότεροι παίκτες θα πέφτουν θύμα. Αναμένεται απλώς από τους παίκτες να δεχτούν την επίθεση όσο περιμένουμε την μεταρρύθμιση; Οι παίκτες δεν πρέπει να είναι θύματα, χρειάζονται περισσότερη προστασία στο διαδίκτυο και γι’αυτό η αλλαγή πρέπει να γίνει γρήγορα».

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα με τους συνεργάτες μας σε όλο το παιχνίδι για να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι για την διάπραξη μεροληπτικής κακοποίησης, θα αντιμετωπίσουν τις ισχυρότερες δυνατές συνέπειες για την πράξη τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Τόνεϊ στοχοποιήθηκε αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άρσεναλ την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος ποδοφσιαριστής είχε αποκαλύψει πως έπεσε ξανά θύμα ρατσιστικής επίθεσης τον Οκτώβριο, έπειτα από τη νίκη της ομάδας του με σκορ 2-0 επί της Μπράιτον.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό κατηγορήθηκε ο 24χρονος Αντόνιο Νιλ και παραδέχτηκε σε δικαστήριο του Νιουκάστλ ότι προέβηκε σε αυτήν την παράνομη ενέργεια.