Η Σίτι είχε… Ορτέγκα και Χάαλαντ στο Λονδίνο και τώρα ετοιμάζεται για φιέστα!

Ο Χάαλαντ στο Τότεναμ - Σίτι

Η Σίτι είχε… Ορτέγκα και Χάαλαντ στο Λονδίνο και τώρα ετοιμάζεται για φιέστα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:58 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Δύο γκολ του Χάλααντ ήταν... ότι πρέπει για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία προσπερνώντας την αντίσταση της Τότεναμ (2-0) βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση της 10ης Premier League της ιστορίας της.

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν, πλέον, τη Μάντσεστερ Σίτι από την κατάκτηση της 10ης Premier League, μετά και τη νίκη εναντίον της Τότεναμ με 2-0. Οι «Σπερς» προέβαλαν αντίσταση στο Λονδίνο, όμως τα γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν αρκετά για να φέρουν τη νίκη στην ομάδα του Γκουαρντιόλα.

To πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως να έχουν καταφέρει να σκοράρουν. Μοναδική μεγάλη στιγμή αυτή του Φιλ Φόντεν, ο οποίος στο 16ο λεπτό είδε τον Βικάριο να σταματά εντυπωσιακά την προσπάθειά του. Βέβαια, η φιλοξενούμενη ήταν εκείνη που «καιγόταν» περισσότερο για το γκολ, το οποίο τελικά πέτυχε στο β' ημίχρονο.

Στο 51ο λεπτό ο Χάαλαντ βρήκε χώρο εντός της περιοχής και υποδεχόμενος την ασίστ του Ντε Μπρόινε σκόραρε για το 1-0. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 47' ο δεύτερος είδε τον Βικάριο να τον σταματά, ενώ η απάντηση ήρθε από τον Σον που έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας, εκεί όπου τον σταμάτησε ο Έντερσσον.

Μετά το προβάδισμα των «πολιτών», η Τότεναμ πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση. Απεναντίας, η φιλοξενούμενη βρισκόταν κυρίως σε θέση άμυνας, όμως μία στιγμή αδράνειας έδωσε στον Κουλουσέφσκι να κάνει το 1-1. Εντούτους, εκείνος βγήκε χαμένος στο τετ-α-τετ με τον Ορτέγκα, αφού ο αντίπαλος κίπερ τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Η χαριστική βολή ήρθε στο 90' όταν ο Πόρο έκανε πέναλτι το οποίο ανέλαβε ο Χάαλαντ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Πλέον, η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζεται νίκη κόντρα στη Γουέστ Χαμ, στην τελευταία αγωνιστική της Premier League. Σε περίπτωση που χάσει και η Άρσεναλ επικρατήσει της Έβερτον, τότε οι «κανονιέρηδες» είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν στο φινάλε της σεζόν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: