Πότε έκατσε και τι έκανε στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Τούντορ

Ιγκόρ Τούντορ

i

Ιγκόρ Τούντορ/©Intime

Πότε έκατσε και τι έκανε στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Τούντορ

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:12 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 08.02.2024

Ο Ιγκόρ Τούντορ το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και λίγους μήνες αργότερα μετά από κάποια «υποτιμητικά σχόλια» ο «Δικέφαλος του Βορρά» έλυσε τη συνεργασία μαζί του.

Το όνομα του Ιγκόρ Τούντορ έπεσε στο «τραπέζι» τις τελευταίες ώρες προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Κροάτης τεχνικός έχει ήδη κάνει το πέρασμά του από τα ελληνικά γήπεδα ως προπονητής του ΠΑΟΚ

Στις 18 Ιουνίου 2015 ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός ανέλαβε τον «Δικέφαλο του βορρά», έχοντας ελάχιστη εμπειρία στην προπονητική, μιας και μοναδική προηγούμενη δουλειά του στην εν λόγω θέση ήταν με την Χάιντουκ Σπλιτ.

«Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι και επίσημα πλέον ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια», γνωστοποίησαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους οι «ασπρόμαυροι». Η συνεργασία ωστόσο των δύο πλευρών δεν κράτησε παρά μόνο μερικούς μήνες. 266 ημέρες για να είμαστε ακριβείς. 

Το ντεμπούτο του Τούντορ στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν κακό, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε από την Λοκομοτίβα στα προκριματικά του Europa League με 2-1. Πήρε όμως την... εκδίκηση του μετά το εμφατικό 6-0 στην Τούμπα. 

Oι συγκρούσεις με τους ποδοσφαιριστές και το αποκορύφωμα με τον Μπερμπάτοφ

Μολονότι οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλές και φαινόταν πως... γινόταν δουλειά, τα εξωαγωνιστικά θέματα ήταν εκείνα που αποτελούσαν τροχοπέδη στην ομαλή συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Κροάτης τεχνικός δεν «σήκωνε μύγα στο σπαθί του» και γι΄ αυτό τον λόγο ερχόταν αρκετά συχνά σε σύγκρουση με αρκετούς ποδοσφαιριστές του.

Ανάμεσα σε αυτούς, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των «ασπρόμαυρων», Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Τούντορ κι ο Βούλγαρος φορ λέγεται πως δεν διατηρούσαν καλές σχέσεις. 

Το ήδη στραβωμένο κλίμα έγινε ακόμη χειρότερο μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα και τον αποκλεισμό από το Europa League, σε όμιλο με Ντόρτμουντ, Καμπάλα και Κράσνονταρ. Τότε ήταν που τα εξωγηπεδικά προβλήματα βγήκαν στη φόρα. 

https://www.youtube.com/watch?v=ANEo7oR02Oc

Τα «υποτιμητικά σχόλια» 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποια «υποτιμητικά σχόλια» του Τούντορ «ξεχείλισαν το ποτήρι» κι οδήγησαν τον Κροάτη τεχνικό στην ανεργία. 

Ο Τούντορ έκανε κάποιες δηλώσεις όπου αναφέρθηκε στην ποιότητα του ρόστερ του συλλόγου, το οποίο συνέκρινε με αυτό του Ολυμπιακού μετά από μια ήττα της ομάδας του από τον Πανθρακικό (2-1):

«Ο Πέλκας και ο Μυστακίδης ήρθαν ως 20οι παίκτες στην αρχή της σεζόν και σήμερα ξεκίνησαν το παιχνίδι. Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δύο τους είναι ο Ιντέγιε και ο Φορτούνης και μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι, θα κάνουμε λάθος. Μπορεί να γίνουν και έχουν μεγάλη πρόοδο, αλλά ακόμα δεν είναι σε αυτή τη θέση». Τον Μάρτιο του 2016 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την αποδέσμευση του Ιγκόρ Τούντορ από την θέση του προπονητή της ομάδας. 

Συνολικά ο Τούντορ πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ για 45 αγώνες, έχοντας απολογισμό 17 νίκες, 17 ισοπαλίες και 11 ήττες (69-44 γκολ).

Tags: