Εγκώμια στην Τουρκία για Κολοβέτσιο - Μοίρασε χειμερινά ρούχα σε μαθητές άπορων οικογενειών (vid)

Εγκώμια στην Τουρκία για Κολοβέτσιο - Μοίρασε χειμερινά ρούχα σε μαθητές άπορων οικογενειών (vid)

Sportal newsroom 19:59 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 02.11.2023

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος επισκέφθηκε σχολείο στην Καισάρεια κι έδωσε ρούχα σε μαθητές.

Μία φιλανθρωπική κίνηση του Δημήτρη Κολοβέτσιου έχει προκαλέσει θετικές εντυπώσεις στην Τουρκία.

Ο Έλληνας άσος σε συνεργασία με τη διοίκηση της Καϊσέρισπορ, όπου αγωνίζεται, επισκέφθηκε σχολείο για να δώσει λίγη χαρά στους μικρούς μαθητές. Ο έμπειρος αμυντικός βρίσκεται τα τρία τελευταία χρόνια στην Καϊσερίσπορ κι όπως είπε αποφάσισε να προσφέρει βασικά αγαθά σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

«Σκέφτηκα κάτι τέτοιο, βλέποντας αρκετό κόσμο να δυσκολεύεται στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Τόσο οικονομικά όσο και με όλη αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως, υπάρχουν παιδιά που στερούνται βασικά αγαθά», δήλωσε στο amna.gr ο πρώην σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού, της ΑΕΛ, του ΠΑΣ Γιάννινα και της ΑΕΚ.

Έτσι, ο Κολοβέτσιος θέλησε να προσφέρει είδη ρουχισμού. Ζήτησε από τον σύλλογο να βρει παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα έλλειψης βασικών ειδών. Την Τρίτη (1η Νοεμβρίου) επισκέφτηκε ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης και έδωσε στα παιδιά τσάντες οι οποίες περιείχαν μπουφάν, παπούτσια και φόρμα, γιατί πλησιάζει χειμώνας και στη Καισάρεια είναι βαρύς.

«Ήδη είχαμε κάνει τις επαφές μέσω της Καϊσέρισπορ, αφού υπάρχει ένα πρόγραμμα με το οποίο εμείς οι παίκτες επισκεπτόμαστε τα σχολεία. Συνειδητοποιώ τι συμβαίνει γύρω μας. Ήθελα να χαροποιήσω αυτά τα παιδιά και να τους δώσω λίγο χαμόγελο αυτές τις δύσκολες ημέρες», τόνισε ο έμπειρος αμυντικός.

Στην διαδικασία παράδοσης παρόντες ήταν κι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, που εξέδωσε επίσημη ενημέρωση για την αγαθοεργία του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Σήμερα το όνομά του αναφέρεται στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας και τα σχόλια είναι εγκωμιαστικά.

Ο 32χρονος στόπερ διανύει την τέταρτη σεζόν του στην Τουρκία και είναι αρχηγός της Καϊσέρισπορ με την οποία σύντομα θα συμπληρώσει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών. Μέχρι τώρα έχει παίξει σε 98 επίσημα ματς, τα περισσότερα από τις υπόλοιπες ομάδες της καριέρας του. Με την ΑΕΚ σταμάτησε στα 93 και με το «τριφύλλι» στα 85.