Πυρά του Κλάιφερτ για τις συνθήκες στην Τουρκία: «Ήμασταν απλήρωτοι κι ο πρόεδρος έκανε live στο Instagram»

Πυρά του Κλάιφερτ για τις συνθήκες στην Τουρκία: «Ήμασταν απλήρωτοι κι ο πρόεδρος έκανε live στο Instagram»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:48 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 01.04.2024

Την εμπειρία του από την παρουσία στην Άδανα Ντεμίρσπορ περιέγραψε ο Πάτρικ Κλάιφερτ.

Η συνεργασία του Πάτρικ Κλάιφερτ με την Άδανα Ντεμίρσπορ διήρκεσε μόλις πέντε μήνες.

Ο 47χρονος προπονητής και παλαίμαχος διεθνής Ολλανδός άσος, άνοιξε το κεφάλαιο για την ταραχώδη παραμονή του στην Τουρκία.

Ο Κλάιφερτ οδήγησε την Άδανα στην τρίτη θέση της Süper Lig για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο σύλλογος σημείωσε καλά αποτελέσματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπειτα από τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, όμως, ο Κλάιφερτ και ο τουρκικός σύλλογος αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος της περασμένης χρονιάς και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου 2023.

Σε δηλώσεις του, λοιπόν, ο Κλάιφερτ αναφέρθηκε στο διαζύγιο: «Συνεχίσαμε στον σωστό δρόμο, αλλά σε κάποιο σημείο όλα άλλαξαν... Ο πρόεδρος δεν είχε βάλει ακόμη το χέρι του. Στάθηκε στο γήπεδο κάποια στιγμή κι άρχισε να βγάζει selfies στο Instagram. Βγήκε live κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Αυτό άρχισε να εκνευρίζει και μένα και τους συνεργάτες μου. Αλλά σκεφτήκαμε: ίσως αυτό είναι φυσιολογικό στην Τουρκία».

Τα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο, ήταν αυτά που προκάλεσαν ανησυχία στον Κλάιφερτ. «Δεν παίρναμε τον μισθό μας. Έναν μήνα χωρίς μισθό, δύο μήνες χωρίς μισθό, τρεις μήνες χωρίς μισθό. Κάποια στιγμή σκεφτήκαμε: Δουλεύουμε καλά, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, αλλά δεν πληρωνόμαστε. Αυτό άρχισε να ενοχλεί και τους παίκτες που δεν πληρώνονταν».

Ο Κλάιφερτ τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα μπορούσε να ανεχθει μία μικρή καθυστέρηση, αλλά όχι και οι συνεργάτες του: «Το προσωπικό μου είχε επίσης πράγματα για τα οποία έπρεπε να πληρώσει. Και οι παίκτες... Αν δεν πληρωθούν, είναι πρόβλημα. Αυτό άρχισε να κυριαρχεί.

Κοβάσεβιτς: «Ο Ολυμπιακός δεν ανησυχεί για την ασφάλεια, η ρεβάνς με την Φενέρμπαχτσε θα γίνει στην Τουρκία»
CONFERENCE LEAGUE

14:01 - 28.03.2024

Κοβάσεβιτς: «Ο Ολυμπιακός δεν ανησυχεί για την ασφάλεια, η ρεβάνς με την Φενέρμπαχτσε θα γίνει στην Τουρκία»

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε συνέντευξή του σε τουρκικό μέσο μίλησε για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Μία μέρα ο τεχνικός διευθυντής συναντήθηκε με τον άνθρωπο που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο. Δεν ήθελαν να συνεχίσουν άλλο. Μετά είπα: «Ούτε εγώ θέλω να συνεχίσω, οπότε διαλύουμε τη συνεργασία μας και δεν μας πλήρωσαν».