«Τούρμπο» ο Τερίμ για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» από τον Παπαπέτρου

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

«Τούρμπο» ο Τερίμ για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» από τον Παπαπέτρου

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:29 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 03.03.2024

Ο Αθηναίος διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου που χειρίστηκε το VAR στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός, καθόρισε με τις κρίσεις του την έκβαση του ματς. Με τη διφορούμενη στάση του να προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ήταν έξαλλος μετά τη λήξη.

O Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που έπρεπε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι στο Ηράκλειο, αφού έδωσε δικαιώματα με τις αδυναμίες και το πλήρωσε με την ισοπαλία 2-2 με τον ΟΦΗ. Πλέον, πηγαίνει στα Play Offs ως τέταρτος στη βαθμολογία και στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, κυνηγώντας τρεις ανταγωνιστές στη μάχη για τον τίτλο.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως η μέτρια απόδοση του Τριφυλλιού δίνει το δικαίωμα στον Τάσο Παπαπέτρου να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Γιατί ο Αθηναίος ρέφερι που χειριζόταν το VAR στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», λειτούργησε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στο πέναλτι που κερδίζει ο ΟΦΗ με την επαφή του Τσέριν στον Λάρσον, ο Παπαπέτρου κάλεσε και ορθώς, τον διαιτητή Βεργέτη από την Αρκαδία, για να ελέγξει τη φάση από διάφορα ριπλέι. Όσα είδε ο Βεργέτης και όσα του εξήγησε ο Παπαπέτρου, τον έπεισαν να σφυρίξει το πέναλτι, που επέτρεψε στον ΟΦΗ να προηγηθεί 2-1 στο σκορ.

Τελείως διαφορετική συμπεριφορά επιφύλαξε ο Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις. Στη διεκδίκηση του Ιωαννίδη με τον Λουκάου, ο αμυντικός του ΟΦΗ βρίσκει καθαρά τη μπάλα με το χέρι, σε μία παρατεταμένη επαφή.

Ωστόσο, ο Παπαπέτρου αποφάσισε να κρίνει εκείνος τη φάση και να μην δώσει στον Βεργέτη, ο οποίος ήταν ο άρχων της αναμέτρησης, τη δυνατότητα να διαμορφώσει άποψη βλέποντας πλάνα από διαφορετικές λήψεις.

Η στάση του Παπαπέτρου εξόργισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έσπευσε να διαμαρτυρηθούν στον Βεργέτη. Αν και δεν ήταν δικό του λάθος η αντίδραση του χειριστή του VAR. Ο οποίος σε μία καθοριστική στροφή του πρωταθλήματος, αδίκησε τους «πράσινους» με τη διαχείριση δύο δύσκολων φάσεων.

Ο τρόπος που χειρίστηκε ο Παπαπέτρου τις φάσεις, προκάλεσε την οργή του Φατίχ Τερίμ. Για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι παρουσία του, ο Τούρκος έδειχνε έντονα ενοχλημένος με τη διαιτησία και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του μετά τη λήξη του αγώνα. Τόσο προς τον διαιτητή Βεργέτη, όσο και στη συνέντευξη Τύπου. Με τους συνεργάτες του να λένε πως δεν έχουν ξαναδεί έτσι τον Τερίμ στο δίμηνο που εργάζεται στο Τριφύλλι.

«Είναι πέναλτι αυτό που κέρδισε ο ΟΦΗ, και αυτό που έγινε στο τέλος του αγώνα στη φάση με τον Ιωαννίδη, το βλέπουμε στο βόλεϊ. Που είναι το VAR, που είναι ο διαιτητής; Εγώ δε θέλω να βρίσκω δικαιολογίες όταν χάνουμε πόντους, αλλά θέλουμε να παίζουμε μπάλα» δήλωσε ο Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου.