ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Με ελληνικές σημαίες οι γηπεδούχοι, πανό συμπαράστασης από τους οπαδούς των δύο ομάδων

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Με ελληνικές σημαίες οι γηπεδούχοι, πανό συμπαράστασης από τους οπαδούς των δύο ομάδων

Κώστας Τσιακλής 11:48 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 02.03.2023

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ παρευρέθηκαν στο ντέρμπι με την Ομόνοια με Ελληνικές σημαίες και μαύρα μπλουζάκια, ενώ πανό συμπαράστασης προς τον Ελληνικό λαό ανάρτησαν και οι φιλάθλοι των δύο ομάδων.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο κυπριακό ντέρμπι αιωνίων, με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας να δείχνουν την συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό, μετά το δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη.

Το τραγικό δυστύχημα με τρένο συνέβη το βράδυ της Τρίτης (28/02) όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική και βαγόνια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, ενώ, πολλοί παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών.

Μέσα στους αγνοούμενους είναι και δύο Κύπριοι φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στην Θεσσαλονίκη, με τις οικογένειες τους να έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, ζήτησαν από τον κόσμο της ομάδας να παρευρευθεί στο γήπεδο με μαύρα μπλουζάκια και Ελληνικές σημαίες.

Με την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, οι οπαδοί των δύο ομάδων ανέβασαν πανό ενώ λίγο μετά οι ΑΠΟΕΛίστες έψαλαν τον Εθνικό ύμνο. Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή με απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Για την ιστορία, η Ομόνοια επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Καρίμ Ανσαριφάρντ (12’) και Ρόμαν Μπέζους στο 90+8. Με τη νίκη τους οι «πράσινοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-2 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου.