«Τρομοκρατήθηκαν» οι Άγγλοι από τον Εμπαπέ: «Σάουθγκεϊτ, καλά έκανες και πήρες τρία δεξιά μπακ»
i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Intime

«Τρομοκρατήθηκαν» οι Άγγλοι από τον Εμπαπέ: «Σάουθγκεϊτ, καλά έκανες και πήρες τρία δεξιά μπακ»

Κώστας Τόπας 11:27 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 05.12.2022

Παρακολουθώντας τα μυθικά επιτεύγματα του Κιλιάν Εμπαπέ κόντρα στην Πολωνία, οι Άγγλοι έχουν αρχίσει ήδη να... τρομοκρατούνται.

Στα 23 του χρόνια ο Κιλιάν Εμπαπέ γράφει με χρυσά γράμματα ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έμοιαζε ασταμάτητος κόντρα στους Πολωνούς, δίνοντας πραγματικά μία εξωπραγματική παράσταση. Με τα δύο γκολ που σημείωσε, έφτασε τα εννέα τέρματα σε μόλις έντεκα παιχνίδια του στο Μουντιάλ. 

Τα πρόσφατα επιτεύγματά του ήταν αρκετά για να τρομάξει τον αγγλικό Τύπο. Τα «τρία λιοντάρια» θα αναμετρηθούν με τους «τρικολόρ» στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να καλείται να βρει ένα σχέδιο για το πώς θα σταματήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο αγγλικός Τύπος πάντως θέλησε να δώσει τα... εύσημα στον 52χρονο ομοσπονδιακό προπονητή, για τον λόγο που αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή της Αγγλίας, τρεις δεξιούς οπισθοφύλακες. 

«Καλά έκανες που έφερες τρία δεξιά μπακ, Γκάρεθ!», έγραψαν χαρακτηριστικά οι Times με μία δόση χιούμορ, παραθέτοντας το heat-map του Κιλιάν Εμπαπέ κόντρα στην Πολωνία, που φαίνεται ότι τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα στα πόδια του, ο 23χρονος Γάλλος αστέρας τις έκανε από την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης των «τρικολόρ». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε επικριθεί για την επιλογή του να συμπεριλάβει στην αποστολή της Αγγλίας για το Κατάρ, τρεις δεξιούς μπακ (Γουόκερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τρίπιερ). Τώρα όμως οι Βρετανοί θεωρούν πως έκανε μια... σοφή επιλογή.