Τσάμπι Αλόνσο: Από την Αθήνα στο Δουβλίνο και πλέον το νταμπλ με τη Λεβερκούζεν

Τσάμπι Αλόνσο

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images) (Photo by Lars Baron/Getty Images/Ideal Images

Τσάμπι Αλόνσο: Από την Αθήνα στο Δουβλίνο και πλέον το νταμπλ με τη Λεβερκούζεν

Κώστας Τόπας 11:47 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόσνο έχασε τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του ως τεχνικός αλλά κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει το γεγονός ότι κατέγραψε μια ιστορική σεζόν με τις «ασπιρίνες».

Ο Τσάμπι Αλόνσο αντιμετώπισε την Τετάρτη (22/05) τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του ως προπονητής, παλεύοντας για ένα ιστορικό τρεμπλ με την Λεβερκούζεν, η οποία υπό τις εντολές του ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για πρώτη φορά στις 14 Απριλίου.

Ωστόσο, μετά από 51 αγώνες χωρίς ήττα, οι «ασπιρίνες» έπεσαν και δεν θα πετύχουν αυτό που ονειρεύονταν. Το τρεμπλ, Αλλά μπορούν να πετύχουν το νταμπλ αν νικήσουν την Καϊζερσλάουτερν το Σάββατο (25/05, 21:00) στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, στο Olympiastadion του Βερολίνου

Από το 2020 που δεν έφταναν τα νεκροταφεία, τέσσερα χρόνια μετά ήρθε η ποδοσφαιρική «ανάσταση» (vids)
EUROPA LEAGUE

10:53 - 23.05.2024

Από το 2020 που δεν έφταναν τα νεκροταφεία, τέσσερα χρόνια μετά ήρθε η ποδοσφαιρική «ανάσταση» (vids)

Πριν από μερικά χρόνια το Μπέργκαμο, μια περήφανη ιταλική πόλη, έγινε συνώνυμη με τον κορωνοϊό. Στις 18 Μαρτίου του 2020 όλα «πάγωσαν» όταν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του τεράστιο κονβόι από στρατιωτικά οχήματα, μεταφέροντας δεκάδες νεκρούς από την πανδημία. Σήμερα ο θρίαμβος της Αταλάντα στο Europa League κατάφερε να επιστρέψει τα χαμόγελα στους κατοίκους της πόλης

Ο Τσάμπι Αλόνσο γνώρισε την ευρωπαϊκή δόξα ως παίκτης: κέρδισε ένα Champions League με τη Λίβερπουλ και ένα άλλο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και, με την εθνικής Ισπανίας, με την οποία ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010, κέρδισε το Euro του 2008 και του 2012. Εχασε επίσης κι έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αυτό το 2006-07 με τη Λίβερπουλ από τη Μίλαν στην Αθήνα (2-1). 

Αλλά ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος φέτος άλλαξε την ιστορία του συλλόγου του και της Bundesliga βάζοντας τέλος στην ηγεμονία της Μπάγερν (η οποία είχε κερδίσει 11 γερμανικά πρωταθλήματα στη σειρά), δεν μπόρεσε να κερδίσει στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό ως προπονητής.

00:30 - 23.05.2024

Η απονομή του τροπαίου του Europa League στην εκπληκτική Αταλάντα που διέλυσε τη Λεβερκούζεν

Η στιγμή της απονομής του τροπαίου του Europa League στην τρομερή Αταλάντα που ισοπέδωσε με 3-0 τη Λεβερκούζεν.

Ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2022 όταν ο Τσάμπι Αλόνσο ανέλαβε από τον Χεράρντο Σεοάν και έτσι έγινε προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, την οποία οδήγησε στην πρώτη Bundesliga και μια ονειρεμένη σεζόν, με 51 αγώνες χωρίς ήττα.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει, όπως λένε οι παίκτες του, την ικανότητα να μεταδίδει τις ιδέες του. Ξέρει πώς να κατανοεί το παιχνίδι, να διαβάζει τα παιχνίδια και τους αντιπάλους. Έχει σχεδιάσει ένα πλάνο για την ομάδα του με συνδυαστικό αλλά και κάθετο ποδόσφαιρο, στο οποίο έχει σημασία η συλλογική απόδοση αλλά και η ατομική ανάπτυξη των παικτών.

Αντεμόλα Λούκμαν: Ο «δήμιος» του Τσάμπι Αλόνσο και ο ήρωας της Αταλάντα που έβαλε τέλος στο σερί της «Neverlusen» (vids)
EUROPA LEAGUE

09:15 - 23.05.2024

Αντεμόλα Λούκμαν: Ο «δήμιος» του Τσάμπι Αλόνσο και ο ήρωας της Αταλάντα που έβαλε τέλος στο σερί της «Neverlusen» (vids)

Ο Αντεμόλα Λούκμαν θα μείνει για πάντα στη μνήμη της Λεβερκούζεν. Αλλά όχι με θετικό τρόπο, καθώς ο Νιγηριανός επιθετικός της Αταλάντα, με το χατ-τρικ που πέτυχε, έσπασε το αήττητο της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο μετά από 51 αγώνες και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της Αταλάντα στην ιστορία της.

Όμως σε αυτόν τον τελικό ήταν μια άλλη Λεβερκούζεν , άγνωστη, που ξεπέρασε τελείως η Αταλάντα, πρωταθλήτρια του Europa League.