Τσάμπι Αλόνσο για την εθνική γυναικών της Ισπανίας: «Οι κόρες μου θα θυμούνται στο μέλλον για τί αγωνίστηκαν αυτές οι γυναίκες»

Τσάμπι Αλόνσο

i

Τσάμπι Αλόνσο/ ©picture alliance/ Getty Images

Τσάμπι Αλόνσο για την εθνική γυναικών της Ισπανίας: «Οι κόρες μου θα θυμούνται στο μέλλον για τί αγωνίστηκαν αυτές οι γυναίκες»

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:23 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 21.09.2023

O προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο στήριξε την προσπάθεια των διεθνών ποδοσφαιριστριών της Ισπανίας, οι οποίες «παλεύουν για τα δικαιώματά τους».

Ο Τσάμπι Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την Χάκεν στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League ρωτήθηκε για την Εθνική Ισπανίας γυναικών και το σκάνδαλο με τον Λουίς Ρουμπιάλες και δεν δίστασε να εκφράσει την άποψή του. 

«Πρώτα απ' όλα, είναι φανταστικό ότι η εθνική ομάδα της Σουηδίας υποστηρίζει τη σημαντική διαδικασία αλλαγής που λαμβάνει χώρα στο ισπανικό ποδόσφαιρο γυναικών. Μέχρι τώρα, οι Ισπανίδες ποδοσφαιρίστριες αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους με απόλυτη νομιμότητα. Μόλις κατέληξαν σε συμφωνία για μία σειρά σημαντικών αλλαγών με την ισπανική ομοσπονδία. Είναι σημαντικό αυτές οι αλλαγές να συμβούν στο ισπανικό ποδόσφαιρο και στην ισπανική κοινωνία, δεδομένης της συμπεριφοράς που έχουμε δει στο παρελθόν και που δεν έχει απομονωθεί», δήλωσε χθες ο 41χρονος Ισπανός τεχνικός. 

«Υπάρχει ακόμα μια ανισορροπία στην Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά μέρα με τη μέρα βλέπουμε ότι το ποδόσφαιρο γυναικών αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Είναι καλό για ποδόσφαιρο και είναι καλό για την κοινωνία. Χρειαζόμαστε ισότητα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Μερικές φορές κάτι καλό προκύπτει από άβολες καταστάσεις. Λυπάμαι για όσα πέρασαν οι Ισπανίδες ποδοσφαιρίστριες αφού αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες κι έχουμε μιλήσει περισσότερο για άλλα πράγματα εκτός από την εξαιρετική τους απόδοση. Έχουν αγωνιστεί για σημαντικά πράγματα. Οι κόρες μου θα ωφεληθούν και θα απολαύσουν στο μέλλον αυτό για το οποίο αγωνίζονται οι Ισπανίδες σήμερα και θα θυμόμαστε ότι ήταν παγκόσμιες πρωταθλήτριες», πρόσθεσε ο Τσάμπι Αλόνσο.