Ο Ρουμπιάλες δεν ήθελε να παραιτηθεί αλλά ο Τσέφεριν τον ανάγκασε να το κάνει με ένα τηλεφώνημα

Λουίς Ρουμπιάλες

i

PrtScr

Ο Ρουμπιάλες δεν ήθελε να παραιτηθεί αλλά ο Τσέφεριν τον ανάγκασε να το κάνει με ένα τηλεφώνημα

Κώστας Τόπας 15:00 - 17.09.2023

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δίστασε να υποβάλλει την παραίτησή του, μέχρι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν να του τηλεφωνήσει και να τον πιέσει να το κάνει άμεσα.

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» αναφέρει ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από τηλεφώνημα του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Περικυκλωμένος από όλες τις πλευρές μετά τη διαμάχη που προέκυψε για το φιλί με την Τζένι Ερμόσο, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF) αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση του, παρά το γεγονός ότι όλοι τον συμβούλευαν να αφήσει το πόστο του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν πιο κοντά σε αυτόν στην ισπανική Ομοσπονδία.

Όμως η αδιαλλαξία του Ρουμπιάλες «έσπασε» αφού τον κάλεσε ο Τσέφεριν. Σύμφωνα με τη «Marca», ο πρόεδρος της UEFA ήταν επιτακτικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: «Ή εσύ παραιτούμαι ή εγώ», είπε ο Σλοβένος.

Ο Ρουμπιάλες ήταν αντιπρόεδρος της UEFA και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του οργανισμού, οπότε πάντα πίστευε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει στην UEFA στο μέλλον, όταν δεν θα ήταν πλέον πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, όπως συμβαίνει με άλλους πρώην ηγέτες της ομοσπονδίας. Μετά την κλήση που έλαβε από τη Νιόν, ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε αμέσως.