Η ισπανική ομοσπονδία επιβεβαίωσε την παραίτηση του Ρουμπιάλες (vid)

Λουίς Ρουμπιάλες

i

PrtScr

Η ισπανική ομοσπονδία επιβεβαίωσε την παραίτηση του Ρουμπιάλες (vid)

Κώστας Τόπας 09:25 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 11.09.2023

Ο Λουίς Ρουμπιάλες προανήγγειλε την αποχώρησή του από την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Κάτι που επιβεβαίωσε και η ομοσπονδία λίγο αργότερα.

Το απόλυτο χάος συνεχίζει κι επικρατεί στην Ισπανία μετά την ενέργεια του πρώην προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες. Συγκεκριμένα ο 46χρονος κατά τη διάρκεια της στέψης των Ισπανίδων φίλησε την Τζένι Ερμόσο στο στόμα, με τις μαρτυρίες να δείχνουν ότι αυτό συνέβη χωρίς τη θέληση της. Ο ίδιος πάντως όπως και η ισπανική Ομοσπονδία υποστηρίζουν ότι το φιλί αυτό ήταν συναινετικό.

Ωστόσο, η 33χρονη Ερμόσο δήλωσε ότι το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες δεν ήταν συναινετικό και η ίδια κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του την περασμένη Τρίτη. Ο Ρουμπιάλες με τη σειρά του δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον εκτελούντα χρέη προέδρου της ομοσπονδίας Πέδρο Ρότσα. «Δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου» δήλωσε, σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν. Λίγα λεπτά μετά ήρθε και η επιβεβαίωση της ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο Λουίς Ρουμπιάλες με μία μακροσκελή δήλωση, κατηγόρησε την πολιτική σκηνή, αλλά και τον μιντιακό κόσμο για λιντσάρισμα και βαρβαρότητα προς το πρόσωπό του. Μάλιστα, όπως τόνισε δεν γίνεται στο όνομα του φεμινισμού να αμαυρώνεται ένας άνθρωπος χωρίς να έχει υπάρξει μία δίκαιη δίκη που να επιβεβαιώνει πως είναι ένοχος.

«Σε όλη αυτή την περίοδο υπέστη ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό και μιντιακό λιντσάρισμα από το οποίο παρέμεινα εντελώς στο περιθώριο. Όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά, ένιωσα επίσης την αυξανόμενη υποστήριξη του κόσμου στον δρόμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων.