Ισπανική... φιέστα με «εφτάρα» εναντίον της Γεωργίας και showman τον Μοράτα
i

© Photo by Oliver Hardt - UEFA/UEFA via Getty Images

Ισπανική... φιέστα με «εφτάρα» εναντίον της Γεωργίας και showman τον Μοράτα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:58 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 08.09.2023

H Ισπανία ήταν καταιγιστική κόντρα στη Γεωργία, της οποία και επικράτησε με 7-1 (!) εκτός έδρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αλβάρο Μοράτα, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ για την ομάδα.

Μία βραδιά - όνειρο ήταν αυτή της Παρασκευής (8/9) για την Ισπανία, η οποία έκανε... πάρτι στην Τυφλίδα επικρατώντας με 7-1 της Γεωργίας. Ο Αλβάρο Μοράτα ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού πέτυχε χατ-τρικ στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro 2024.

Μόλις στο 2ο λεπτό η φιλοξενούμενη παραλίγο να κερδίσει πέναλτι, όμως με τη συνδρομή του VAR ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Ένα 20λεπτο αργότερα ο Μοράτα έκανε το 0-1, δίνοντας το σύνθημα για τη... φιέστα. Στο 27' ο Κβιρκβέλια προσπάθησε να απομακρύνει, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της δικής του ομάδας για το 0-2..

Ο Ρουίθ έκανε το 3-0 στο 30' όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μικρή σημασία είχε αυτό, αφού ο Ντάνι Όλμο οκτώ λεπτά αργότερα πήρε ένα ριμπάουντ και σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 4-0, αφού και πάλι ο Μοράτα βρήκε τον δρόμο προς την εστία του Μαμαρντασβίλι.

Στο β' μέρος η «φούριας ρόχας» δεν πήρε το πόδι της από το γκάζι και συνέχισε να κάνει ότι θέλει κόντρα στη Γεωργία. Η ανάσα των γηπεδούχων ήρθε με τον Τσακβεντάτσε στο 49', ο οποίος μείωσε σε 1-4. Όμως η Ισπανία τους «έπνιξε» ξανά και την αρχή έκανε ο Μοράτα στο 66ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Ουίλιαμς έκανε το 1-6, ενώ το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον Γιαμάλ, ο οποίος πέτυχε γκολ στο ντμπούτο του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Σκωτία 12 βαθμούς 

2. Ισπανία 6 βαθμούς 

3. Νορβηγία 4 βαθμούς 

4. Γεωργία 4 βαθμούς 

5. Κύπρος 0 βαθμούς 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ: