Κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην Εισαγγελία για τον Ρουμπιάλες η Ερμόσο

Λουίς Ρουμπιάλες & Τζένιφερ Ερμόσο

i

© PrtScr

Κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην Εισαγγελία για τον Ρουμπιάλες η Ερμόσο

Sportal newsroom 17:05 - 06.09.2023

Η Τζένι Ερμόσο έκανε την εμφάνισή της ενώπιον της Εισαγγελίας και κατήγγειλε τον Λουίς Ρουμπιάλες για το μη συναινετικό φιλί.

Η Τζένι Ερμόσο εμφανίστηκε στην Εισαγγελία την Τρίτη (5/9) και κατήγγειλε τον Λουίς Ρουμπιάλες για το μη συναινετικό φιλί του κατά της διάρκεια της απονομής μεταλλίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. 

Η διεθνής παίκτρια έκανε την εμφάνισή της στα κεντρικά γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα και βρέθηκε ενώπιον της αντεισαγγελέα του Εθνικού Δικαστηρίου, Μάρτα Ντουράντεθ. Η Ερμόσο με την επιβεβαίωση για το συμβάν, άνοιξε τον δρόμο στην Εισαγγελέα να κινηθεί εναντίον του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας. 

Ο οποίος μάλιστα εδώ και λίγο καιρό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Εθνικό Δικαστήριο για τα όσα συνέβησαν στα γήπεδα της Αυστραλίας. Η αρχηγός της Ισπανίας έχει πάρει προθεσμία από την Εισαγγελία 15 ημερών για να ενημερώσει και να δώσει απαντήσεις για το συμβάν.

Από τη μεριά της η Εθνική Ισπανίας βρίσκεται στο πλευρό της Τζένι Ερμόσο, καταδικάζοντας παράλληλα το συμβάν.

«Καταρχάς, θέλουμε να επικοινωνήσουμε, για άλλη μια φορά, την περηφάνια μας και τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα γυναικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα ιστορικό ορόσημο που θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στο ποδόσφαιρο γυναικών της Ισπανίας, εμπνέοντας με έναν ανεκτίμητο θρίαμβο πολλές γυναίκες. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις παίκτριες που είδαν την επιτυχία τους να αμαυρώνεται.

Δεν δεχόμαστε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Ρουμπιάλες, ο οποίος δεν έχει σταθεί στο ύψος του θεσμού που εκπροσωπεί. Τοποθετούμαστε σταθερά και ξεκάθαρα στο πλευρό των αξιών που αντιπροσωπεύει ο αθλητισμός. Το ισπανικό ποδόσφαιρο πρέπει να είναι μηχανή σεβασμού, έμπνευσης και διαφορετικότητας και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου», ήταν μεταξύ άλλων η τοποθέτηση της Εθνικής Ισπανίας.