Παρελθόν από την Εθνική Ισπανίας Γυναικών ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της

Χόρχε Βίλντα

i

©prtscr

Παρελθόν από την Εθνική Ισπανίας Γυναικών ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της

Sportal newsroom 19:05 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 05.09.2023

Τέλος από την Εθνική Ομάδα Γυναικών της Ισπανίας, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χόρχε Βίλντα, λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το σκάνδαλο του φιλιού του Λουίς Ρουμπιάλες στη Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών δεν λέει να κοπάσει, καθώς πλέον παρελθόν αποτελεί και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χόρχε Βίλντα, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα πλήρωσε τις καλές σχέσεις που λέγεται ότι είχε με τον Πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας.

Ο Βίλντα βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση από το 2015 και κατά τη θητεία του η Ισπανία κατόρθωσε να γίνει μια παγκόσμια δύναμη και στο ποδόσφαιρο γυναικών, κατακτώντας φυσικά και το Μουντιάλ του 2023. Αξιόλογη πορεία είχε πραγματοποιήσει και στα δύο τελευταία Euro με την Ισπανία να αποκλείεται στα προημιτελικά. 

Πριν λίγες ημέρες είχαν παραιτηθεί και τα υπόλοιπα μέλη του επιτελείου του Βίλντα και έτσι αυτή τη στιγμή η Ισπανία βρίσκεται σε ολική ανοικοδόμηση.  

Θυμίζουμε πως η FIFA διεξάγει έρευνα σχετικά με τις πράξεις του Ρουμπιάλες και για 90 ημέρες ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί να έχει καμία ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου απίθανο μετά την λήξη της έρευνας, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο αρνητικό πόρισμα να επιστρέψει στη θέση του, αν και είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις θα είναι πάρα πολλές. 

Ινφαντίνο: «Το φιλί του Ρουμπιάλες κατέστρεψε την γιορτή της εθνικής Ισπανίας»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:14 - 01.09.2023

Ινφαντίνο: «Το φιλί του Ρουμπιάλες κατέστρεψε την γιορτή της εθνικής Ισπανίας»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο τόνισε μέσω μίας δημοσίευσης του στα social media ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες με την συμπεριφορά του κατέστρεψε τους πανηγυρισμός της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

Τις πράξεις του και την στάση καταδίκασαν και οι παίκτες της Εθνικής ομάδας των ανδρών με επίσημη τοποθέτηση πριν από τα ματς των προκριματικών του Euro 2024.