Ποιο είναι το 14χρονο αστέρι που ο Λάμπαρντ κάλεσε στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι (vid)

Τσάρλι Χόλαντ

i

PrtScr

Ποιο είναι το 14χρονο αστέρι που ο Λάμπαρντ κάλεσε στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι (vid)

Κώστας Τόπας 09:56 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 12.05.2023

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, το ταλέντο της Τσέλσι, αρχηγός της ομάδας νέων, ο Τσάρλι Χόλαντ προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους «μεγάλους» των «μπλε».

Ο Φρανκ Λάμπαρντ εξέπληξε τους πάντες δίνοντας σε ένα πολύ νεαρό ταλέντο από την Κ14 της Τσέλσι την ευκαιρία να προπονηθεί με τα αστέρια της πρώτης ομάδας σε μια προπόνηση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα. Δεν είναι φυσιολογικό να βλέπει κανείς ένα «παιδί» να δουλεύει δίπλα-δίπλα με παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο Τσάρλι Χόλαντ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάμπαρντ, εμπιστεύεται νεαρούς από τα τμήματα Υποδομής των «μπλε». Ήδη άνοιξε την πόρτα για τον τερματοφύλακα Έντι Μπιτς και τον μέσο Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο. Δεδομένης της επισφαλούς οικονομικής κατάστασης που μαστίζει τόσους πολλούς μεγάλους συλλόγους στην Premier League σήμερα, ο Άγγλος τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις Ακαδημίες των Λονδρέζων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τσάρλι Χόλαντ ήταν αρχηγός και οδήγησε την Τσέλσι κάτω των 14 ετών στην κατάκτηση του Albert Phelan South Cup, επικρατώντας με 5-0 επί της Φούλαμ στον τελικό. Λέγεται ότι αυτός ήταν ο λόγος για την απόφαση του Λάμπαρντ να προωθήσει τον νεαρό δίνοντάς του μια μέρα προπόνησης με τους «μεγάλους». Φυσικά, ούτε στα καλύτερα του όνειρα το παιδί δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χόλαντ είναι τρία χρόνια νεότερος από τον νεότερο παίκτη που είχε η Τσέλσι στην Premier League, τον Τζόντι Μόρις, ο οποίος σήμερα είναι 44 ετών κι εργάζεται στις Ακαδημίες του συλλόγου.

Το φυσιολογικό είναι να καλούνται ποδοσφαιριστές κάτω των 18 και 21 ετών. Ωστόσο, ο Λάμπαρντ θέλησε να δώσει από τώρα αυτή τη σπουδαία ευκαιρία στoν Χόλαντ. Αλλωστε, ο Άγγλος τεχνικός φημίζεται για την προώθηση ταλέντων, μιας και στο παρελθόν είχε ρίξει στα βαθιά τους τότε νεαρούς, Μέισον Μάουντ, Ρις Τζέιμς, Τάμι Έιμπραχαμ και Φικάγιο Τομόρι.

Η προώθηση του Χόλαντ ήρθε σε πρώιμο στάδιο της καριέρας του. Αλλά με ελάχιστα ματς να απομένουν για το φινάλε αυτής της σεζόν, ο Λάμπαρντ πίστευε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να καλέσει τον νεαρό μέσο να ζήσει μια εμπειρία ζωής.