Από «απάτη» ο Πάλμερ της Τσέλσι ντύθηκε «ήρωας» και πλήγωσε την πρώην ομάδα του (vid)

Κόουλ Πάλμερ

i

©Chelsea

Από «απάτη» ο Πάλμερ της Τσέλσι ντύθηκε «ήρωας» και πλήγωσε την πρώην ομάδα του (vid)

Κώστας Τόπας 10:22 - 13.11.2023

Ο Κόουλ Πάλμερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τσέλσι στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία και «πλήγωσε» στις καθυστερήσεις.

Η απόκτηση του Κόουλ Πάλμερ από τη Μάντσεστερ Σίτι στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ήταν αινιγματική, κυρίως επειδή το τίμημα των 47 εκατομμυρίων ευρώ είδε τις δαπάνες των συνιδιοκτητών Τοντ Μπόελι και Μπεντάντ Εγκμπάλι πάνω από το όριο του δισεκατομμυρίου ευρώ. Οι ιδιοκτήτες των «μπλε» βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής λόγω της επένδυσης τόσων χρημάτων για έναν παίκτη που είχε κάνει μόνο 41 εμφανίσεις στην Premier League με τη φανέλα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ωστόσο, το τέλειο ντεμπούτο του Πάλμερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» άλλαξε τα πράγματα. Μια σειρά από σημαντικές παραστάσεις βοήθησαν στη σίγαση των ερωτήσεων σχετικά με το υπέρογκο ποσό που δαπανήθηκε από τους Λονδρέζους. Σήμερα, ο 21χρονος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της Τσέλσι. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός με την εμφάνισή του στο ντέρμπι με τους Πολίτες, έδειξε στην πρώην ομάδα του ότι έκανε μεγάλο λάθος που τον άφησε να φύγει.

Η Τσέλσι ήθελε… σαν τρελή τον Πάλμερ

Ο τραυματισμός του Κρίστοφερ Νκουνκού στις αρχές Αυγούστου στέρησε από την Τσέλσι τον δημιουργό της πριν καν αγγίζει μπάλα αυτή τη σεζόν, και η διοίκηση έψαχνε προφανώς για αντικαταστάτη στα παρασκήνια. Αν και ο Νκουνκού δεν έπαιξε ούτε έναν αγώνα για τους «μπλε», κρίθηκε αδύνατο να αναπληρώσει τα γκολ και τις ασίστ που θα μπορούσε να έχει συνεισφέρει, δεδομένου των 126 συνεισφορών του σε 172 εμφανίσεις για τη Λειψία.

Αναζητώντας πάντα λύσεις και δημιουργία, είχε κατά μέσο όρο περισσότερες προωθητικές πάσες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην Premier League στις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας όσον αφορά τις πάσες στην περιοχή του πέναλτι. Ενώ είναι προφανές ότι είναι από τους παίκτες που η συνεισφορά τους δεν αποτυπώνεται απαραίτητα στα στατιστικά, καθώς μένει στο παρασκήνιο και επιδιώκει να λειτουργήσει ως καταλύτης, έχει ήδη δώσει τέσσερις ασίστ, καθώς κι έχει σκοράρει έξι τέρματα.

Ο Πάλμερ τελείωσε μια 15ετή συνεργασία με τη Μάντσεστερ Σίτι κι εντάχθηκε στην Τσέλσι την τελευταία ημέρα ημέρα των μεταγραφών. Ο 21χρονος ήταν ο τελευταίος «απόφοιτος» των Ακαδημιών που κρίθηκε αναλώσιμος αυτό το καλοκαίρι, μετά την άφιξη του Τζέρεμι Ντόκου για να αντικαταστήσει τον Ριάντ Μαχρέζ. Σήμερα όμως, ο Πάλμερ, δεν άφησε τον εαυτό του να αποθαρρύνεται, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση με ποιότητα και αποφασιστικότητα που διέψευσε το νεαρό της ηλικίας του. Γνωρίζει πλέον την ικανότητα της Σίτι να εξελίσσεται χωρίς αυτόν και να ξεχνά τα πλούτη που έχει στη διάθεσή του. Αυτή η Κυριακή (12/11) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστικής των Λονδρέζων για να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του και να αποδείξει ότι δεν είναι ακόμα ένα χαμένο ταλέντο...

🔴Baladeros LIVE: Το δίκιο του Μαρτίνεθ, το... κρυφό μήνυμα Αραούχο - Λιβάι και ο Μπρινιόλι

Κάντε εγγραφή στο Youtube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, live streams και πλούσιο video περιεχόμενο!