Η Τσέλσι διέλυσε τη Μίντλεσμπρο με «εξάρα» και έκλεισε θέση στον τελικό του League Cup
i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Η Τσέλσι διέλυσε τη Μίντλεσμπρο με «εξάρα» και έκλεισε θέση στον τελικό του League Cup

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:55 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 24.01.2024

Η Τσέλσι διέλυσε τη Μίντλεσμπρο με 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του League Cup.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Τσέλσι. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο διέλυσε τη Μίντλεσμπρο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 6-1 (συνολικό σκορ 6-2) και έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του League Cup. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 15ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Τζόναθαν Χόυσον. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μέσα από την μικρή περιοχή, την έστειλε καταλάθος στα δίχτυα της ομάδας του. 

Στο 29ο λεπτό ο Έντσο Φερνάντες με κοντινό σουτ από τη περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των «μπλε», μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της Τσέλσι

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και εφτά λεπτά μετά βρήκαν δίχτυα για τρίτη φορά στο ματς με τον Άξελ Ντισασί, ενώ στο 42' ο Κόουλ Πάλμερ έκλεψε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 4-0 για τους γηπεδούχους. 

Στην επανάληψη το σκηνικό του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την Τσέλσι να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των ευκαιριών. Έτσι στο 77ο λεπτό ο Κόνορ Γκάλαχερ βρήκε τον Πάλμερ και εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 5-0.  

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Νόνι Μαντουέκε με κοντινό σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 6-0, ενώ στο 88ο λεπτό ο Μόργκαν Ρότζερς κατάφερε να μειώσει για την ομάδα της Championship και να διαμορφώσει το τελικό 6-1. 

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 25ης Φεβρουαρίου τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Φούλαμ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να έχει επικρατήσει 2-1 στο πρώτο ματς και τη ρεβάνς να διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης (24/01, 22:00).

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Τσίλγουελ(65’ Γκίλκριστ), Κόλγουιλ, Σίλβα, Ντισασί, Καϊσέδο(75’ Τσουκουεμέκα), Φερνάντες, Μούντρικ(46’ Μαντουέκε), Πάλμερ, Στέρλινγκ(85’ Κάσελνταϊν), Μπρόγια(65’ Γκάλαχερ) 

Μίντλεσμπρο (Μάικλ Κάρικ): Γκλόβερ, Κλαρκ, Φράι, Φαν Ντεν Μπεργκ, Ένγκελ, Χάκνεϊ, Χόουσον (70’ Ο’ Μπράιεν), Μπαρλάσερ, Κρουκς, Φορς(46’ Ντάικστελ), Ρότζερς