Η Τσέλσι υπέγραψε τον Ντισασί και έχει ήδη ξοδέψει 800 εκατ. ευρώ με τον Μπόελι! (vids)

Άξελ Ντισασί

i

©ChelseaFC

Η Τσέλσι υπέγραψε τον Ντισασί και έχει ήδη ξοδέψει 800 εκατ. ευρώ με τον Μπόελι! (vids)

Κώστας Τόπας 13:03 - 04.08.2023

Η Τσέλσι έβγαλε 45 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να αποκτήσει τον πρώην αμυντικό της Μονακό, Άξελ Ντισασί για την ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Η «λευκή επιταγή» που φαίνεται να έχει ο Τοντ Μπόελι δεν έχει τέλος. Η Τσέλσι έχει ξοδέψει ήδη 800 εκατομμύρια ευρώ, 795 για την ακρίβεια, σε μεταγραφές από τότε που ο διάδοχος του Ρομάν Αμπράμοβιτς έφτασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Στα 611 εκατομμύρια ευρώ που χρησιμοποίησε την περασμένη σεζόν σε Έντσο Φερνάντες (121),  Γουέσλεϊ Φοφανά (80), Μιούντρικ (70), Κουκουρέγια (65), Στέρλινγκ (56), πρέπει να προστεθούν και τα 184 που έχει επενδύσει αυτό το καλοκαίρι με τις αποκτήσεις των Ενκούκου, Νίκο Τζάκσον, Ουγκοσουκβού, Άντζελο, Ντιέγκο Μορέιρα και Αξέλ Ντισασί. Μόνο η Άρσεναλ (231 εκατ. ευρώ) έχει ξοδέψει περισσότερα ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ντισασί, όπως είναι γνωστός στο ποδόσφαιρο, έχει γίνει το τελευταίο «δώρο» για τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Οι «μπλε» πλήρωσαν 45 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό για τον τέσσερις φορές Γάλλο διεθνή αμυντικό. Ο πρώην παίκτης της Παρί ΦΚ και της Ρεμς, από την πλευρά του, υπέγραψε για έξι σεζόν, έως το 2029.

«Ο Άξελ έχει δείξει την ποιότητά του για αρκετές σεζόν. Είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και είμαστε χαρούμενοι που είναι με την Τσέλσι», δήλωσαν οι Λόρενς Στιούαρτ και Πολ Γουίνστανλεϊ, συναθλητές της Τσέλσι. Οι «μπλε» βρήκαν την ευκαιρία να εκθειάσουν και τις αρετές του Ντασί: «Έχει τρομερή φυσική παρουσία -είναι 1,90 μέτρα-, είναι πολύ έξυπνος στο να διαβάζει το παιχνίδι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ όταν χρειαστεί».

Ο Ντισασί, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μονακό το 2020 για 13 εκατομμύρια ευρώ, γίνεται ο δεύτερος πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία της Τσέλσι. Τον ξεπέρασε μόνο ο τραυματίας Γουέσλι Φοφάνα, τον οποίο πρέπει να αντικαταστήσει στον πίσω άξονα.

«Το ήθελα αυτό, αυτό έχω δουλέψει τόσο καιρό . Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ξεκινώ την καριέρα μου στην Τσέλσι», ήταν τα πρώτα λόγια του Ντισασί.