Τραυματισμός για τον Ρόμπερτσον και νέα ευκαιρία για τον Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας & Άντι Ρόμπερτσον

i

©Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Τραυματισμός για τον Ρόμπερτσον και νέα ευκαιρία για τον Τσιμίκα στη Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 09:21 - 27.03.2024

Ο Άντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε ξανά σε αγώνα της εθνικής Σκωτίας και μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του Κώστα Τσιμίκα.

Ο Άντι Ρόμπερτσον θα επιστρέψει στο Λίβερπουλ για να υποβληθεί σε εξετάσεις, μετά από ζημιά στον αστράγαλό του στη φιλική ήττα της Σκωτίας με 1-0 από τη Βόρεια Ιρλανδία στο «Χάμπντεν Παρκ» το βράδυ της Τετάρτης (26/03). Ο Σκωτσέζος 30χρονος μπακ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς αφού υπέστη έναν τραυματισμό μετά από μαρκάρισμα στο πρώτο ημίχρονο από τον Τράι Χιουμ της Σάντερλαντ και αντικαταστάθηκε από τον Λιούις Φέργκιουσον της Μπολόνια.

«Θα αξιολογήσουμε την κατάστασή του», είπε ο προπονητής της Σκωτίας, Στιβ Κλαρκ μετά το παιχνίδι. «Θα επιστρέψει στην ομάδα του και θα τον αξιολογήσουν. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει σύντομα».

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον είναι μια σημαντική ανησυχία για τον Γιούργκεν Κλοπ ενόψει της κούρσας για τον τίτλο της Premier League που συνεχίζεται την Κυριακή (31/03), όταν η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπράιτον στο «Άνφιλντ». Οι «Reds» ισοβαθμούν με την Άρσεναλ στους 64 βαθμούς αλλά υστερούν στη διαφορά τερμάτων με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, με 10 αγώνες να απομένουν για τη σεζόν.

Ο Ρόμπερτσον επέστρεψε στη δράση μόλις στα τέλη Ιανουαρίου μετά από τρεισήμισι μήνες εκτός μετά από εξάρθρωση του ώμου του κατά τη διάρκεια της ήττας της Σκωτίας με 2-0 στα προκριματικά του Euro από την Ισπανία τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια, έχει παίξει μόνο 15 φορές για τη Λίβερπουλ στην Premier League αυτή τη σεζόν.

Ετσι, μέχρι να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του, ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να υπολογίζει μόνο στις υπηρεσίες του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις των «Reds», μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την εθνική Ελλάδας.

Μετά τον αγώνα της Μπράιτον, η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ την Πέμπτη (04/04, 21:30). Στη συνέχεια, η ομάδα του Κλοπ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την επόμενη Κυριακή (07/04, 17:30), πριν από τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια με την Αταλάντα στα προημιτελικά του Europa League, με την αναμέτρηση κόντρα στη Κρίσταλ Πάλας (14/04, 16:00) να διεξάγεται ενδιάμεσα.