Η Μπιλμπάο εμπόδισε την ξέφρενη πορεία της Τζιρόνα και της στέρησε τη μοναξιά της κορυφής

Η Μπιλμπάο εμπόδισε την ξέφρενη πορεία της Τζιρόνα και της στέρησε τη μοναξιά της κορυφής

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:54 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:54 - 27.11.2023

Η Τζιρόνα παρέμεινε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, αφού το 1-1 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο της στέρησε - τυπικά - την κορυφή της La Liga, στην οποία πλέον συγκατοικεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εμπόδιο στάθηκε στην Τζιρόνα η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία απέσπασε την ισοπαλία στο «Εστάντιο Μουνισιπάλ ντε Μοντιλίβι», για την 14η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος (1-1). Ένα αποτέλεσμα που στέρησε στη γηπεδούχο την κορυφή της La Liga, αφού, παρά την ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, βρίσκεται πίσω στα κριτήρια και επομένως παραμένει στη δεύτερη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα εκτός από το προβάδισμα. Οι δύο ομάδες είχαν ουκ ολίγες προσπάθειες για γκολ, με την μία να είναι καλύτερη από την άλλη. Αποκορύφωμα το τέρμα που σκόραρε ο Σάβιο για τη Τζιρόνα στο 27ο λεπτό, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπως έτσι οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το προβάδισμα ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 55ο λεπτό πανηγύρισαν για το 1-0. Αυτό το έκανε πράξη ο Τσιγκάνκοφ, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον Ινιάκι Ούλιαμς να σκοράρει στο 67' για την ισοφάριση της φιλοξενούμενης. Η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, μάλιστα, πίεσε για το 1-2 στη συνέχεια, αυτό δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: