Παραιτήθηκε ο Διευθυντής ποδοσφαίρου της UEFA ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πλάνα του Τσέφεριν

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής ποδοσφαίρου της UEFA ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πλάνα του Τσέφεριν

Δημήτρης Χούπης 12:08 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 25.01.2024

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της UEFA, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, παραιτήθηκε από τη θέση του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πλάνα του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Εξελίξεις υπάρχουν στην UEFA, αφού ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν παραιτήθηκε από τη θέση του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πλάνα του προέδρου Αλεξάντερ Τσέφεριν. Συγκεκριμένα ο Σλοβένος έκανε πρόταση αλλαγής του καταστατικού του οργανισμού, στο οποίο θα του επιτρέπει να παραμείνει στην προεδρία για πάνω από τρεις θητείες. 

Πιο αναλυτικά ο κανόνας ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα μπορούν να «υπηρετούν» μάξιμουμ για δώδεκα χρόνια, είχε πρωτοεμφανιστεί το 2017 από τον Τσέφεριν ως μέρος ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων. Ο Μπόμπαν λοιπόν πιστεύει ότι ο Σλοβένος σκοπεύει να βάλει υποψηφιότητα ξανά, αφού τελειώσει και η τρίτη θητεία του το 2027. 

Μέσω ενός γράμματος λοιπόν, που δημοσιεύτηκε στα κροατικά Μέσα ο Μπόμπαν ανέφερε: «Μίλησα με τον πρόεδρο της UEFA αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου μίτινγκ της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Αμβούργο. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην πρόταση αλλαγής του καταστατικού της UEFA προκειμένου να καταστεί δυνατή η νέα υποψηφιότητα του Τσέφεριν μετά τη λήξη της θητείας του. 

Αφού εξέφρασα την ανησυχία μου και την απόλυτη διαφωνία με την πρόταση, ο πρόεδρος απάντησε ότι δεν βλέπει κάποιο μη νόμιμο ή ανήθικο πρόβλημα και θα προχωρήσει, χωρίς καμία αμφιβολία, στην πρόταση που εγώ τη βλέπω "μοιραία"», ήταν τα λόγια του στην αρχή και συνέχισε. 

«Κατανοώ πλήρως ότι τίποτα δεν είναι ιδανικό, ούτε εγώ ο ίδιος. Επίσης γνωρίζω ότι πολλές φορές, πρέπει να δεχόμαστε τη λογική και τη συμβιβαστικότητα, αλλά αν μπορούσα να δεχτώ μια πρόταση που είναι δύσκολη και λάθος, θα γυρνούσα την πλάτη μου σε αυτή. Θα πήγαινα ενάντια στις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστεύω ακράδαντα. 

Δεν προσποιούμαι ότι είμαι ήρωας και ξέρω ότι αρκετοί άλλοι έχουν την ίδια γνώμη με εμένα. Είναι πιθανώς αφελής, αλλά σίγουρα σωστή. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων η σχέση μου και η συνεργασία μου με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και όλους τους συνεργάτες ήταν εξαιρετική. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους ευχηθώ τα καλύτερα. Λυπάμαι που φεύγω από την UEFA». 

«Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο»: Ο Τσέφεριν σίγουρος για την ενοχή της Μάντσεστερ Σίτι για τις παραβάσεις του Financial Fair Play
PREMIER LEAGUE

08:21 - 24.01.2024

«Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο»: Ο Τσέφεριν σίγουρος για την ενοχή της Μάντσεστερ Σίτι για τις παραβάσεις του Financial Fair Play

Σε μια ευρεία συνέντευξη στην «Telegraph», ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε ια την κύρωση που είχε επιβληθεί τότε από την οργάνωση στην Μάντσεστερ Σίτι, τη Σαουδική Αραβία και τους φόβους του για την European Super League.

Την ίδια ώρα η UEFA με ανακοίνωση έκανε γνωστή την παραίτηση του Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ευχαριστώντας τον για τη δουλειά του. Ενώ ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε συνέντευξη στην Daily Telegraph ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν ξέρει αν θα κάτσει κι άλλο, αφού είναι αρκετά κουρασμένος.