«Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο»: Ο Τσέφεριν σίγουρος για την ενοχή της Μάντσεστερ Σίτι για τις παραβάσεις του Financial Fair Play

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© intime

«Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο»: Ο Τσέφεριν σίγουρος για την ενοχή της Μάντσεστερ Σίτι για τις παραβάσεις του Financial Fair Play

Κώστας Τόπας 08:21 - 24.01.2024

Σε μια ευρεία συνέντευξη στην «Telegraph», ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε ια την κύρωση που είχε επιβληθεί τότε από την οργάνωση στην Μάντσεστερ Σίτι, τη Σαουδική Αραβία και τους φόβους του για την European Super League.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έδωσε μια συνέντευξη στην «Telegraph» στην οποία μίλησε για ορισμένα τρέχοντα ζητήματα της UEFA και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Premier League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για μη συμμόρφωση με το Financial Fair Play, κάτι που έχει ήδη συμβεί από την UEFA και οδήγησε σε διετή κύρωση από τον οργανισμό της που αργότερα άρθηκε από το CAS.

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη συγκεκριμένη περίπτωση στην Αγγλία, αλλά είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του ανεξάρτητου οργάνου μας τότε ήταν σωστή. Ξέρουμε ότι κάναμε καλά. Δεν θα είχαμε αποφασίσει έτσι αν δεν πιστεύαμε ότι είχαμε δίκιο», εξομολογήθηκε ο Τσέφεριν.

Η υπόθεση έχει γίνει τεταμένη στην Αγγλία επειδή η Έβερτον έχει τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο και η Νότιγχαμ Φόρεστ απειλείται εξίσου: «Φυσικά μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των οπαδών. Θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει και ποιες είναι οι συνέπειες, αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία γιατί δεν ξέρω πώς το χειρίζεται η Premier League».

Ο Τσέφεριν εκτίμησε επίσης τη φυγή των παικτών στη Σαουδική Αραβία: «Φεύγουν γιατί τα συμβόλαια που τους προσφέρονται είναι μεγάλα. Και δεν τους κατηγορώ για αυτό. Αν είναι κοντά στο τέλος της καριέρας τους, ίσως είναι μια νέα περιπέτεια και θα βγάλετε πολλά χρήματα. Αλλά από εκεί να πεις ότι πας στη χώρα για να βοηθήσεις, είναι κάτι λιγότερο από αστείο... Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει πολύ δυνατές ρίζες. Αυτό είναι μέρος του πολιτισμού, της ιστορίας μας. Δεν μπορείτε να το αγοράσετε αυτό. Δεν μπορείς».

Τέλος, ο Τσέφεριν αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΔΕΕ τον περασμένο Δεκέμβριο που δίνει στην European Super League ενθάρρυνση να συνεχίσει το έργο της: «Το δελτίο Tύπου ήταν παραπλανητικό. Πουθενά στην απόφαση του δικαστηρίου δεν αναφέρεται ότι έχουμε κάνει κατάχρηση μονοπωλίου. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και το παραπονηθήκαμε στο δικαστήριο, αλλά το πρώτο αποτέλεσμα δεν μπορεί πλέον να αλλάξει».