Δανεικός στη Γουέστ Χαμ ο Κάλβιν Φίλιπς

Στη Γουέστ Χαμ συνεχίζει ως το τέλος της σεζόν ο Κάλβιν Φίλιπς

i

©PrtScr

Δανεικός στη Γουέστ Χαμ ο Κάλβιν Φίλιπς

Πάνος Κορομηλάς 17:42 - 23.01.2024

Στη Γουέστ Χαμ με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι, θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν ο Κάλβιν Φίλιπς.

Η Μάντσεστερ Σίτι έψαχνε εδώ και αρκετό καιρό μια συμφωνία για την παραχώρηση του Κάλβιν Φίλιπς με τη μορφή δανεισμού. Ο Άγγλος χαφ δεν είναι στα βασικά πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και πρόθεση της ομάδας ήταν να παραχωρηθεί κάπου ως το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής.

Ανά διαστήματα, Νιουκάστλ και Γιουβέντους ακούγονταν ως πιθανοί προορισμοί για τον 28χρονο μέσο, όμως η υπόθεση φαίνεται πως ολοκληρώνεται με τη Γουέστ Χαμ να τον εντάσσει στο δυναμικό της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Athletic, οι πολίτες τα έχουν βρει με την ομάδα του Λονδίνου, ώστε ο παίκτης να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σεζόν. Ο ίδιος έχει συμφωνήσει στη μετακίνηση, ενώ η Γουέστ Χαμ αναμένεται να καλύψει αποκλειστικά τον μισθό του. Οψιόν αγοράς δεν υπάρχει στη συμφωνία, με τον παίκτη να επιστρέφει στο Μάντσεστερ μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού.

Μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση του άξονα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση της Premier League και αναμένεται να δώσει «μάχη» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Υπενθυμίζεται πως η Γουέστ Χαμ συνεχίζει την πορεία της και στο Europa League, μετά την εξασφάλιση της πρώτης θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της συνεπώς θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να απαιτείται ενίσχυση και μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ.

Μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Φίλιπς μετρά μόλις 10 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις. Αποκτήθηκε από τη Λίντς το καλοκαίρι του 2022 έναντι 49 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο που πολλές ομάδες της Αγγλίας τον είχαν στο στόχαστρο. Ωστόσο, οι αρκετοί τραυματισμοί και οι υψηλός ανταγωνισμός στο ρόστερ της ομάδας, δε του επέτρεψαν να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. 

Πρόσφατα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα «απολογήθηκε» στον παίκτη για τις λίγες ευκαιρίες που έχει πάρει, τονίζοντας όμως πως είναι δύσκολο να τον βάλει στη βασική ενδεκάδα:

«Λυπάμαι πολύ που δεν παίρνει αγωνιστικά λεπτά. Δεν του αξίζει αυτό. Θέλω οι παίκτες μου να έχουν καλό χαρακτήρα και ο Κάλβιν είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Όμως έχω κάποια πλάνα στο μυαλό μου για την ομάδα και είναι δύσκολο να τον εντάξω μέσα σε αυτά».