Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρότεινε τους Σάντσο και Άντονι σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας

Θέλει να παραχωρήσει τους Σάντσο και Άντονι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

© Getty Images

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρότεινε τους Σάντσο και Άντονι σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας

Πάνος Κορομηλάς 16:59 - 23.01.2024

Στο «σφυρί» βγάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους Σάντσο και Άντονι, προτείνοντας τους ανοιχτά σε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας.

Η έλευση του νέου CEO, Ομάρ Μπεράντα, φέρνει ανακατατάξεις «με το καλημέρα» στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος των «κόκκινων διαβόλων» υποστήριξε αμέσως μετά την πρόσληψη του, πως όποιος νέος παίκτης δεν αποδίδει τα αναμενόμενα μέσα σε δύο χρόνια θα είναι διαθέσιμος για παραχώρηση

Με αυτόν τον τρόπο, θέλει να αποφύγει πιθανές κακές επιλογές και λανθασμένες προσθήκες στο μεταγραφικό σχεδιασμό, που έχουμε δει να συμβαίνουν επανειλημμένα στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζέιντον Σάντσο και ο Άντονι, είναι δύο παίκτες που αποκτήθηκαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μεγάλες προσδοκίες και έναντι υψηλού αντιτίμου. Ωστόσο, στην παρουσία τους ως τώρα δεν έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν, με αποτέλεσμα η συνεισφορά τους να είναι πολύ περιορισμένη. 

Ο Άγγλος χαφ αποκτήθηκε από την Ντόρτμουντ το καλοκαίρι του 2021 έναντι 85 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια κίνηση που «τάραξε τα νερά» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε σε 82 ματς, με απολογισμό 12 γκολ και έξι ασίστ. Ως αποτέλεσμα, δόθηκε στην γερμανική ομάδα με τη μορφή δανεισμού, με στόχο να βρει τον καλό του εαυτό και να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το επόμενο καλοκαίρι.

Από την άλλη, ο Άντονι ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι του 2022 ,με το σύλλογο του Μάντσεστερ να δαπανά 95 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του από τον Άγιαξ. Ωστόσο, η θητεία του ως τώρα στην ομάδα είναι απογοητευτική, μετρώντας μόλις οκτώ γκολ και τρεις ασίστ σε 66 εμφανίσεις. 

Η απογοήτευση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφορικά με τους δύο παίκτες είναι δεδομένη, με αποτέλεσμα να είναι έντονες οι σκέψεις για άμεση παραχώρησή τους. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως άμεση πρόθεση του Ομάρ Μπεράντα είναι να «ξεφορτωθεί» οριστικά τους δύο παίκτες, προτείνοντας τους σε αραβικούς συλλόγους. 

Λέγεται μάλιστα πως έχει οριστεί η τιμή των 50 εκατομμυρίων λιρών για τον κάθε ποδοσφαιριστή, ένα ποσό που εύκολα μπορούν να δαπανήσουν οι, οικονομικά ισχυρές, ομάδες της Αραβίας.

Στην περίπτωση του Άντονι, οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μέσα στον Ιανουάριο, ενώ για τον Σάντσο το σενάριο πώλησης του έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, μιας και αναμένεται να ολοκληρώσει τη σεζόν στη Βεστφαλία.